Recepty zo Spiša: Moskoľ
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 29.10.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

V šupke uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme alebo postrúhame na hladkú jemnú zmes. Z múky, popučených zemiakov, soli a vajíčka vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na doske do hrúbky 1,5 cm- 2 cm a dáme piecť na jemne rozohriatu liatinovú dosku. Pa cca 15 minútach otočíme na druhú stranu. Moskoľ sa trhá alebo krája a natiera maslom.

Potrebujeme:

2 kg zemiakov

1 kg polohrubej múky

1 vajce

vodu

soľ

 

Príprava:

V šupke uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme alebo postrúhame na hladkú jemnú zmes. Z múky, popučených zemiakov, soli a vajíčka vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na doske do hrúbky 1,5 cm- 2 cm a dáme piecť na jemne rozohriatu liatinovú dosku. Pa cca 15 minútach otočíme na druhú stranu. Moskoľ sa trhá alebo krája a natiera maslom.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.