MARTIN PYCO RAUSCH - “MOJE JEDLO”
Autor(ka) : Lucia
Dátum a čas : 28.10.2012 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Martin Pyco Rausch, známy predovšetkým ako moderátor a hudobný dramaturg, patrí k vášnivým kulinárom. Vyštudoval Hotelovú akadémiu a napriek tomu, že jeho profesionálny život sa uberal iným smerom, nikdy variť neprestal. V rokoch 2000-2003 rozbiehal televíznu kariéru moderovaním kulinárskej šou “MENU” na obrazovkách STV a až potom sa s Adelou Banášovou objavil v Slovensko Hľadá Superstar. Teraz vydáva knihu plnú vlastných bezmäsitých receptov, obohatenú o tradičné jedlá medzinárodnej kuchyne. Všetky jedlá sám uvaril, fotografoval a osobne komentuje vo svojej debutovej publikácii

Martin Pyco Rausch, známy predovšetkým ako moderátor a hudobný dramaturg, patrí k vášnivým kulinárom. Vyštudoval Hotelovú akadémiu a napriek tomu, že jeho profesionálny život sa uberal iným smerom, nikdy variť neprestal. V rokoch 2000-2003 rozbiehal televíznu kariéru moderovaním kulinárskej šou “MENU” na obrazovkách STV a až potom sa s Adelou Banášovou objavil v Slovensko Hľadá Superstar. Teraz vydáva knihu plnú vlastných bezmäsitých receptov, obohatenú o tradičné jedlá medzinárodnej kuchyne. Všetky jedlá sám uvaril, fotografoval a osobne komentuje vo svojej debutovej publikácii "MOJE JEDLO".

 

Cieľom tejto knihy nie je objavovať nové trendy, kázať, učiť ani kopírovať už existujúce publikácie. Je to zbierka osobných a osvojených  tradičných receptov z medzinárodnej kuchyne, ktorá snáď bude dobrým návodom pre tých ktorí varia z povinnosti, bez vášne alebo pre  ľudí, ktorí doposiaľ nikdy nevarili ale chcú začať. Pokiaľ nájdu  nové inšpirácie aj tí skúsenejší a zdatnejší, bude mi cťou ak niektoré  nápady zakotvia aj v ich domácnostiach.

Kuchyňu  som vždy považoval za posvätnú alchymickú miestnosť kde vznikajú zázraky, obvzlášť ak sledujete niekoho tak zručného, ako je mama. Veľa som sa naučil aj počas štúdia na Hotelovej akadémii v Bratislave a napriek tomu, že môj profesionálny život sa uberal iným smerom, nikdy som variť neprestal, práve naopak. V roku 1994 som navždy z jedálnička vylúčil bravčové, hovädzie mäso aj hydinu a to ma donútilo hľadať, spoznávať a tvoriť ďalšie recepty. Nikoho som nikdy nepresviedčal, že vegetariánska strava je tá správna, odpoveď nenájdete ani v mojej  knihe. Odpovie vám vlastné telo a osobný lekár.

Inšpiráciou a nedokončeným predchodom tejto knihy bol vianočný darček, zbierka desiatich najobľúbenejších receptov, ktoré som chcel zviazať a obdariť nimi svojich priateľov. Keď som si uvedomil že fotografovanie, písanie a varenie vyžadujú viac času než som čakal, výroby vianočného darčeka som sa nakoniec vzdal a rozhodol som sa ho urobiť odznova.  Pre všetkých.

Pol roka som nakupoval, varil, experimentoval, fotografoval, ochutnával a písal. Výsledok je teda autentickým zážitkom mojej vlastnej kuchyne, servírovaný, aranžovaný v domácom prostredí, komentovaný a zachytený tak ako som to najlepšie vedel. Kniha vznikla doslova “na kolene”, a aj preto sa chcem s vami podeliť o niečo čo som vlastnoručne uvaril  a zjedol.  Či sa to dá aj čítať, nechám na vás. Dobrú chuť!                 Martin Pyco Rausch

 

Predzvesťou samotnej zbierky receptov bola jarná spolupráca s IKEA. Pyco exkluzívne navrhol jarné menu pre reštauráciu IKEA (šalát Cicero, rolka plnená marinovaným lososom a pikantné krevetové pappardelle). Priamo pred zákazníkmi jedlo uvaril, podľa rovnakej receptúry bolo v predaji šesť týždňov a u zákazníkov sa stretlo  s mimoriadnym úspechom.

 

Kniha “MOJE JEDLO” obsahuje takmer 80 receptov, každé jedlo je doplnené plnostránkovou   fotografiou a v závere obsahuje aj index použitých surovín, praktický doplnok pre tých ktorí varia len z toho, čo práve majú doma.

 

Zbierka receptov má aj charitatívny rozmer. Sumou 0,50 EUR z každého predaného výtlačku autor  finančne podporí Občianske združenie F84 (Združenie rodín s autistickým členom Slovenska) a Občianske združenie MAČKYSOS (pomáhajúce opusteným, zraneným a nechceným mačkám) ktorého je Pyco čestným členom.

 

Pred spustením predaja v kamenných obchodoch bola kniha od polovice augusta v trojtýždňovom exkluzívnom online predpredaji na www.kucharky.sk , kde sa už po necelých dvoch týždňoch stala najpredávanejším titulom za celý mesiac a na prvom mieste zotrvala aj v septembri.

 

MOJE JEDLO” bolo slávnostne uvedené formou prvej verejnej prezentácie 18.9. v priestoroch Panta Rhei Poštová, v rámci besedy s Dadom Nagyom pre širokú verejnosť. Séria osobných stretnutí s čitateľmi a autogramiády však pokračujú. Martin Pyco Rausch osobne podporí svoju debutovú zbierku receptov “MOJE JEDLO” aj na týchto miestach:

 

 

NITRA  28.9.2012 piatok

@ 17:30 Panta Rhei – Galéria Mlyny Nitra, Štefánikova trieda 61

 

BANSKÁ BYSTRICA 29.9.2012 sobota

@ 15:00 Panta Rhei - EUROPA SC, Na Troskách 25

 

BRATISLAVA  30.9.2012 nedeľa

@ 15:00 IKEA, Avion Shopping Park, Ivánska Cesta 18

 

KOŠICE   6.10.2012 sobota

@16:30 Panta Rhei – Atrium Optima, Moldavská Cesta 32

 

ŽILINA     7.10.2012 nedeľa

@ 15:00 Panta Rhei – Aupark, Veľká Okružná 59A

 

BRATISLAVA   9.10.2012 utorok

@ 17:30, Panta Rhei – Eurovea Galleria, Pribinova 8

 

BRATISLAVA   9.11.2012 piatok

@ 17:00 Bibliotéka, Panta Rhei

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.