Vznikol nový zemepis slovenskej literatúry
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 24.9.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Predstavte si mapu Slovenska. Je hustá a členitá, plná miest a mestečiek, ktoré ukrývajú svoje príbehy. Presne taká je aj nová kniha Jaroslava Rezníka s názvom Túry do literatúry. Vydavateľstvo Slovart uvádza do života jej druhé, prepracované a podstatne rozšírené vydanie.

Predstavte si mapu Slovenska. Je hustá a členitá, plná miest a mestečiek, ktoré ukrývajú svoje príbehy. Presne taká je aj nová kniha Jaroslava Rezníka s názvom Túry do literatúry. Vydavateľstvo Slovart uvádza do života jej druhé, prepracované a podstatne rozšírené vydanie.

 

Listovanie v knihe je jedinečnou prechádzkou  literárnymi pamiatkami Slovenska, skutočným poznávaním zemepisu našej literatúry. Rozsiahle dielo zoznamuje čitateľa so životom 1 736 spisovateľov a básnikov, od historických čias až po súčasnosť. Je obohatené o takmer rovnaké množstvo fotografií a ilustrácií.

 

„Túto knihu mi určil osud,“ hovorí o diele Jaroslav Rezník. „Sprevádzala ma už od detstva, od výstrižkov z časopisov, cez moju prácu na  nehnuteľných literárnych pamiatkach v Matici slovenskej až doteraz, keď stále stretávam a objavujem nových tvorcov. Každého z nich spája nezničiteľné puto s krajom, kde vyrastal. Literárny zemepis v našich končinách preto odkrýva veľa súvislostí,“ dodáva autor.  

 

Literárne potulky po Slovensku sú spestrené krátkymi epizódami zo života niektorých spisovateľov, úryvkami z diel a fotografiami miest spojených s ich činnosťou a životom. Každá kapitola obsahuje mapku trasy, po ktorej bude čitateľa sprevádzať. Už sa len rozhodnúť a vydať na cestu.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.