Limetkové muffiny s makom
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 14.7.2012 00:55
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Počet kusov: 12

Počet kusov: 12

Doba prípravy: asi 30 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g cukru
  • 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 vajce
  • 300 g hladkej múky
  • 3 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 75 ml smotany na šľahanie
  •  kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
  • 250 g mletého maku
  • 100 ml mlieka

 

Na polevu:

  • 150 g práškového cukru
  • šťava z 1 limetky

 

Na ozdobu:

  • 1 balenie Guľôčok strieborných/bielych Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov
  • štetec

 

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.

 

  1. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.

 

  1. Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:  180 °C          

Teplovzdušná rúra: 160 °C          

Plynová rúra: stupeň 2 – 3        

 

Doba pečenia: asi 25 minút

 

  1. Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

 

  1. Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.