Skončil sa hviezdny Art Film Fest
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 1.7.2012 21:11
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Exkluzívny, nablýskaný, jedinečný. Aj taký bol jubilejný dvadsiaty ročník filmového festivalu Art Film Fest, ktorý sa konal od 16. do 23. júna v Turčianskych Tepliciach a v Trenčíne.

Exkluzívny, nablýskaný, jedinečný. Aj taký bol jubilejný dvadsiaty ročník filmového festivalu Art Film Fest, ktorý sa konal od 16. do 23. júna v Turčianskych Tepliciach a v Trenčíne.

 

„Art Film Fest dnes predstavuje značku kvality, ktorá stále nie je v našich končinách samozrejmá. Kostru festivalového tímu predstavuje veľmi silná skladba rešpektovaných jedincov, ktorí bez problémov urobia prvotriedny filmový festival nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. To nie je žiadna samochvála, to je veľmi potešujúce poznanie,“ zhodnotil riaditeľ festivalu Peter Nágel. Dôkazov pre tieto slová je hneď niekoľko.

 

Slovenským divákom festival ponúkol exkluzívnu prehliadku takmer 160 filmov, z ktorých mnohé uviedol v slovenskej i českej premiére. Medzi nimi bolo aj sedem snímok z tohtoročné festivalu v Cannes či najnovší film Woodyho Allena – Do Ríma s láskou. Jedným z lákadiel festivalu boli aj významní hostia, ktorí prilákali stovky návštevníkov. Slávna francúzska herečka Emmanuelle Béart si v nedeľu 17. júna prevzala ocenenie Art Film Festu Hercova misia.  Okrem toho pripevnila mosadznú tabuľu so svojím menom vo Festivalom parku v Trenčianskych Tepliciach. Ďalej si tabuľu pri slávnostnom odovzdávaní prebral aj český herec Miroslav Donutil a hviezdny oscarový herec Sir Ben Kingsley.

Zaujímavosť:

Tie najočakávanejšie hviezdy, zahraniční tvorcovia a predstavitelia filmov sa symbolicky vítali presláveným šampanským Moët & Chandon Imperial. Špeciálnu až 9 litrovú fľašu Moët & Chandon Imperial vlastnoručne podpísali herci Emmanuelle Béart, Miroslav Donutil a oscarový herec Sir Ben Kingsley. Tento unikát sa počas záverečného večierku festivalu vydražil za nemalú sumu, až 2200 eur!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.