Aj pri cestovAní môžete dodržiavať zásady zdravého životného štýlu
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 24.6.2012 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Blíži sa obdobie dovoleniek a stále platí, že automobil je najpoužívanejším dopravným prostriedkom Slovákov pri cestách na dovolenku. Pravidelná zdravá strava a pitný režim sú aj na cestách mimoriadne dôležité. V ústrety požiadavkám vodičov na širší sortiment zdravého jedla vychádza nový rad čerstvého a chutného občerstvenia deli2go, ktorý obsahuje ovocie, nízkotučné jogurty, čerstvé džúsy či celozrnné bagety s množstvom zeleniny. Čím konkrétne sa pri cestovaní najlepšie osviežiť poradila známa slovenská cvičiteľka Zora Czoborová.

Blíži sa obdobie dovoleniek a stále platí, že automobil je najpoužívanejším dopravným prostriedkom Slovákov pri cestách na dovolenku. Pravidelná zdravá strava a pitný režim sú aj na cestách mimoriadne dôležité. V ústrety požiadavkám vodičov na širší sortiment zdravého jedla vychádza nový rad čerstvého a chutného občerstvenia deli2go, ktorý obsahuje ovocie, nízkotučné jogurty, čerstvé džúsy či celozrnné bagety s množstvom zeleniny. Čím konkrétne sa pri cestovaní najlepšie osviežiť poradila známa slovenská cvičiteľka Zora Czoborová.

 

Keďže veľa cestujem po celom Slovensku, využívam zastávky na čerpacích staniciach ako spôsob relaxácie a odpočinku. Nemám čas si pripravovať jedlo na cestu, preto sa vždy teším, že si urobím zastávku na čerpacej stanici na kávu a niečo dobré. Doposiaľ bol však výber kvalitného a zdravého občerstvenia obmedzený. Ako cvičiteľka a človek, ktorý sa živí tým, ako vyzerá, si svoju váhu samozrejme strážim. Keby som zjedla bagetu s vlašským šalátom, ťažko by som potom zvládla dve večerné lekcie s mojimi zverencami vo fitku,“ povedala známa slovenská cvičiteľka Zora Czoborová.

 

Odborníci na výživu odporúčajú jesť pravidelne štyrikrát až päťkrát denne, aby náš metabolizmus správne fungoval a všetku prijatú energiu spracoval. Mnoho ľudí si ale nedokáže v dnešnej hektickej dobe urobiť na pravidelné občerstvenie čas, a to predovšetkým keď niekam cestujú. Väčšinou sa snažíme vydržať čo najdlhšie a zastavíme až vo chvíli, keď pociťujeme urgentný hlad či smäd. Rýchlo zjeme čokoľvek, čo je práve po ruke, a to rozhodne neprospieva nášmu zdraviu.
Aj na cestách, kde podmienky nie sú ideálne, však platí, že by ste sa nemali nikdy obmedzovať. Práve naopak, aj pri cestovaní dbajte na pravidelnú stravu a dodržujte pitný režim.

 

Podľa výsledkov prieskumu agentúry NMS Slovakia pre spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., chýba zdravší sortiment občerstvenia na čerpacích staniciach trom štvrtinám vodičov (78 %), a to najmä ženám. Z ponúknutých zdravých produktov najviac preferujú zeleninové šaláty (56 %), nasleduje cereálne pečivo (52 %), ovocie (52 %) a čerstvé džúsy (49 %). Určite preto ocenia novú ponuku čerstvého a chutného občerstvenia deli2go, ktoré práve zahŕňa šaláty, ovocie, čerstvé džúsy alebo jogurtové nápoje.  

 

„Nový rad deli2go som skutočne uvítala. Ľudia si myslia, že na cestách sa nemôžu stravovať zdravo, no nie je to pravda. Taký fresh džús doplnený vodou je úžasným spestrením pitného režimu, sendviče z celozrnného chleba s množstvom zeleniny a mäsa sú tiež výbornou formou obeda na cestách. Veľmi vítam aj ovocie, už len preto, že ľudia ho všeobecne málo jedia. Myslím, že kúpiť si misku ovocného šalátu na cestu do auta je úžasné hneď z niekoľkých dôvodov. Nielenže sa staráme o svoju životosprávu a zdravie, ale ovocie nám zaistí aj potrebný vitamín C, čo je výborná forma dodania cukrov do tela, pokiaľ sa cítime na ceste unavení,“ doplnila Zora Czoborová.

 

K odporúčaniam Zory ešte doplňme, že jedna fľaštička čerstvého pomarančového džúsu deli2go obsahuje približne 4 pomaranče. V ponuke sendvičov určite neprehliadnite americkú klasiku s hovädzím mäsom New Yorker. Tento obľúbený sendvič je inšpirovaný slávny Reubenovým sendvičom a s tmavým sladovým chlebom chutí výborne.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.