Nezanedbávajte pravidelnú stravu ani na cestách
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 21.6.2012 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pravidelná strava je pre naše zdravie veľmi dôležitá. Či už najazdíte desiatky kilometrov za prácou alebo kvôli dovolenke, nemali by ste sa ani na cestách, kde podmienky nie sú ideálne, obmedzovať. Čo si vlastne Slováci myslia o stravovaní na cestách, súčasnej ponuke a podľa čoho si vyberajú, kde sa na občerstvenie zastavia? Exkluzívny prieskum agentúry NMS Slovakia pre spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., napríklad odhalil, že slovenským motoristom chýba v ponuke viac zdravého jedla, šalátov a čerstvých džúsov. Spoločnosť Shell na tento trend reaguje novou ponukou čerstvého a chutného občerstvenia deli2go.

Pravidelná strava je pre naše zdravie veľmi dôležitá. Či už najazdíte desiatky kilometrov za prácou alebo kvôli dovolenke, nemali by ste sa ani na cestách, kde podmienky nie sú ideálne, obmedzovať. Čo si vlastne Slováci myslia o stravovaní na cestách, súčasnej ponuke a podľa čoho si vyberajú, kde sa na občerstvenie zastavia? Exkluzívny prieskum agentúry NMS Slovakia pre spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., napríklad odhalil, že slovenským motoristom chýba v ponuke viac zdravého jedla, šalátov a čerstvých džúsov. Spoločnosť Shell na tento trend reaguje novou ponukou čerstvého a chutného občerstvenia deli2go.

 

Podľa exkluzívneho prieskumu agentúry NMS Slovakia pre spoločnosť Shell Slovakia, s.r.o., vníma až 82 % slovenských vodičov stravovanie na cestách ako bežnú a neoddeliteľnú súčasť cestovania, a to predovšetkým starší ľudia. Zhruba tretina opýtaných uviedla, že je dôležité jesť pravidelne, a preto sa aj na cestách občerstvujú. Každý odborník na výživu odporúča jesť štyrikrát až päťkrát denne, aby náš metabolizmus správne fungoval a všetku prijatú energiu spracoval. Preto by sme sa nemali pri cestovaní obmedzovať, ale naopak, robiť  si pravidelné prestávky na oddych a občerstvenie.

 

Väčšina vodičov si pri dlhších cestách automobilom nakupuje jedlo počas cesty (72 %), pričom pre takmer polovicu opýtaných (48 %) je najobľúbenejším miestom nákupu čerpacia stanica. Občerstviť sa tam s obľubou zastavia najmä obyvatelia Banskobystrického kraja (56 %) a najmenej vodiči z Trenčianskeho kraja (38 %). Oproti tomu, ponuke reťazcov rýchleho občerstvenia sa snažíme na cestách vyhýbať, navštevuje ich len necelých 18 % vodičov.

Súčasná ponuka občerstvenia na čerpacích staniciach nie je podľa prieskumu ideálna. Predovšetkým mladší a vzdelanejší vodiči majú v tomto ohľade vyššie nároky. Vodičom v oblasti jedla chýba predovšetkým kvalitná teplá kuchyňa (33 %), ďalej tiež bohatší sortiment (19 %) a lepšia kvalita jedla


(17 %). Kvalita surovín, šírka ponuky a čerstvosť boli najdôležitejšími faktormi pri výbere občerstvenia na ceste.

Až trom štvrtinám vodičov (78 %) chýbajú v ponuke čerpacích staníc ľahšie a zdravšie varianty občerstvenia. Približne polovica by v rámci zdravej výživy uvítala viac zeleninových šalátov (56 %), cereálne pečivo (52 %) a čerstvé ovocie (52 %). „Chýba mi zdravá výživa. Ocenila by som napríklad celozrnné a vegetariánske bagety, teda bez šunky a salámu,“ uviedla napríklad jedna z respondentiek.

 

Pretože chceme ponúkať nielen kvalitné palivá a mazivá, ale aj kvalitné a chutné občerstvenie na cestách, zareagovali sme na dopyt našich zákazníkov a od tejto sezóny ponúkame na našich čerpacích staniciach úplne nový sortiment občerstvenia s názvom deli2go. Táto anglická skratka znamená delicates to go, v slovenčine teda kvalitné a chutné jedlo na cestu. deli2go je exkluzívna značka občerstvenia vytvorená špeciálne pre spoločnosť Shell. Nikde inde ju teda nenájdete. deli2go predstavuje široký sortiment čerstvého občerstvenia, ktoré je pripravené z kvalitných surovín a výborne chutí. Z našej ponuky si preto určite vyberie každý,“ povedal Petr Šindler, manažér komunikácie spoločnosti SHELL Slovakia, s.r.o.

 

Zákazníkom je k dispozícii bohatý sortiment pripravených balených bagiet, sendvičov a wrapov alebo si môžu nechať pripraviť čerstvú bagetu podľa toho, na čo majú práve chuť. Obsluha ich pripraví priamo pred nimi. Pre tých, ktorí uprednostňujú niečo teplé, ponúka Shell panini alebo na Slovensku veľmi obľúbené hot dogy. Čerpacie stanice Shell sa tak stávajú novým miestom, kde si zákazníci môžu vychutnať stále obľúbenejšiu kombináciu kvalitného párku v čerstvom pečive. Pretože deli2go dbá predovšetkým na chuť a kvalitu, môžu si byť zákazníci istí, že párky obsahujú 90 % mäsa.

 

Z prieskumu jednoznačne vyplynulo, že vodičom chýba širšia ponuka zdravšieho občerstvenia. Pomerne často tiež spomínali preferenciu čerstvých džúsov v ponuke (49 %). Motoristi preto iste privítajú možnosť kúpiť si ovocie, čerstvý pomarančový džús, jogurtové nápoje v niekoľkých príchutiach alebo lahodné smoothies deli2go.

A pokiaľ sa vodiči ponáhľajú, určite ocenia okrem vynikajúcej chute tiež praktické balenia prispôsobené občerstvovaniu sa na cestách.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.