Jemná mramorová bublanina
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 19.5.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Prísady:

Prísady:

 

Na cesto:

  • 7 vajec
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 4 PL oleja
  • 110 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 1 balíček Pudingu Originál kakaového Dr.Oetker
  • 500 ml mlieka
  • 40 g cukru

 

Na poliatie:

  • 400 g kyslej smotany
  • 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na vymastený plech. Podľa návodu na obale uvaríme puding a vychladnutý ho pomocou PL dávkujeme na piškótu. Vložíme do rúry a pečieme.

        

 

Elektrická rúra:                  180 °C           (predhriata)

Teplovzdušná rúra:           160 °C           (nepredhriata)

Plynová rúra:                     stupeň 3 (nepredhriata)

 

Doba pečenia: asi 25 minút

 

  1. Po upečení na ešte horúci múčnik nalejeme dve smotany zmiešané s vanilkovým cukrom.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.