Revolúcia v starostlivosti o vlasy pre krásne a zdravo vyzerajúce vlasy od Pantene
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 14.5.2012 00:24
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Lykra, džínsy alebo prvý rúž na pery sú prevratné vynálezy, ktoré zmenili pohľad na módu a krásu. Teraz je čas na prelom v starostlivosti o vlasy od Pantene! Po siedmich rokoch inovatívnych výskumov a testovania vedci z Pantene upravili definície typu vlasov, na základe čoho zmenili zložky a zloženia výrobkov Pantene, aby tak priniesli osobitné riešenia pre rôzne potreby vlasov. Tri nové kolekcie Pantene s intenzívnymi vyživujúcimi výrobkami na vlasy napĺňajú potreby troch rôznych typov vlasov, zanechávajúc ich zdravé na pohľad. Okrem nových výrobkov má Pantene aj novú tvár značky – známu herečku Liv Tylerovú.

Lykra, džínsy alebo prvý rúž na pery sú prevratné vynálezy, ktoré zmenili pohľad na módu a krásu. Teraz je čas na prelom v starostlivosti o vlasy od Pantene! Po siedmich rokoch inovatívnych výskumov a testovania vedci z Pantene upravili definície typu vlasov, na základe čoho zmenili zložky a zloženia výrobkov Pantene, aby tak priniesli osobitné riešenia pre rôzne potreby vlasov. Tri nové kolekcie Pantene s intenzívnymi vyživujúcimi výrobkami na vlasy napĺňajú potreby troch rôznych typov vlasov, zanechávajúc ich zdravé na pohľad. Okrem nových výrobkov má Pantene aj novú tvár značky – známu herečku Liv Tylerovú.

 

Prevratné zmeny vo svete módy a krásy sú výsledkom meniacich sa kritérií krásy a potrieb žien, hoci ženská túžba po zvýraznení krásy zostáva nemenná už celé stáročia. Prvý rúž na pery, prvé džínsy či lykra – to je len niekoľko príkladov najdôležitejších vynálezov v oblasti módy a krásy, ktoré pomohli zdôrazniť vnútornú krásu žien.

Odborníci z Pantene už viac ako 60 rokov vyvíjajú nové technológie a zloženia výrobkov, aby ženám umožnili držať krok s najnovšími módnymi trendmi a naplnili tak narastajúce potreby ich vlasov, ktoré sú počas stáročí vystavené stále škodlivejším vplyvom, ako je znečistenie ovzdušia, klimatizácia či intenzívna úprava účesu. Následkom toho sa vyživujúce prípravky na vlasy stávajú čoraz dôležitejším prvkom starostlivosti o vlasy, aby vlasy zostali lesklé a na pohľad zdravé.   

Podľa výskumu, ktorý uskutočnili vedci z Pantene, až 95 % žien nie je spokojných s dosahovaním tých správnych konečných výsledkov v rámci každodennej starostlivosti o vlasy. Ako sa preukázalo štúdiami, je to výsledok výberu výrobkov buď na základe typu vlasov, ktorý ženy podľa svojho uváženia majú, alebo konečného vzhľadu, ktorý sa snažia dosiahnuť. Preto nie je žiadnym prekvapením, že 85 % žien by chcelo používať výrobky, ktoré sú spojením oboch možností, aby tak bolo možné dosiahnuť čo najlepšie výsledky v starostlivosti o vlasy. To viedlo Pantene ku zmenám v oblasti starostlivosti o vlasy. Vďaka novým technológiám vedci z Pantene znovu preskúmali štruktúru vlasov s cieľom identifikovať hlavné typy vlasov a následne vyvinúť osobitne upravené zloženia výrobkov pre každý typ vlasov na dosahovanie optimálnych výsledkov.  

 

Prevratný výskum, extrémne testovanie

 

Vedecké objavy a výskumy boli vždy základom inovačného procesu v Pantene. Hoci sa vedci z Pantene mnohému naučili pomocou nástrojov a postupov bežných pre výskum vlasov, počas niekoľkých uplynulých rokov sa obracali aj na iné oblasti. Vedci z Pantene analyzovali fyzikálne a chemické vlastnosti vlasov, aby jednotlivé výrobky prispôsobili potrebám rôznych typov vlasov. Odborníci využili aj nástroje a techniky používané na skúmanie vesmíru (atómová silová mikroskopia, ktorú NASA používa na skúmanie povrchu Marsu) a na zdravotné výskumy (mikropočítačová tomografia – lekárska metóda na meranie hustoty kostí), aby lepšie pochopili štruktúru rôznych typov vlasov. „Informácie získané pomocou atómovej silovej mikroskopie nám pomohli pochopiť, ako rôzne vlasové vlákna reagujú na rôzne aktívne zložky, a mikropočítačová tomografia nám pomohla pochopiť 3D štruktúru vlasov,“ vysvetľuje Dr. Steve Shiel, odborný riaditeľ divízie pre starostlivosť o krásu spoločnosti Procter & Gamble.

Okrem toho, vedci z Pantene počas vývoja výrobkov testovali 600 prototypov a virtuálne skúmali 1 milión kombinácií zložiek pomocou technológie ocenenej Nobelovou cenou, ktorá sa nazýva modelovanie diskrétneho výberu, s cieľom lepšie porozumieť tomu, ako si spotrebitelia vyberajú výrobky. Na vytvorenie nových radov výrobkov vedci použili 14 zložiek, ktoré sa v Pantene nikdy predtým nepoužívali. Nové výrobky Pantene boli navyše testované v extrémnych klimatických podmienkach s cieľom uistiť sa, že vydržia aj to najnáročnejšie testovanie a umožnia dosahovať dlhotrvajúce výsledky.

 

3 inovatívne rady Pantene s vyživujúcimi prípravkami na vlasy

 

Po viac ako siedmich rokoch výskumu vedci z Pantene identifikovali tri základné typy vlasov, líšiace sa svojimi fyzikálnymi (jemné, normálne až husté) a chemickými (farbené) štruktúrami. Štúdiami sa preukázalo, že každý typ vlasov má iné potreby, v závislosti od jeho štruktúry, a mali by mu byť poskytované osobitne vyvinuté zloženia s rôznymi úrovňami zložiek, ktoré im umožnia lepšie sa usádzať na povrchu vlasov. Ukázalo sa, že následkom menšej povrchovej oblasti a paralelnej štruktúry jemné vlasy ťažko zachytávajú aktívne zložky z výrobkov na vlasy, a preto je ich ošetrenie náročné. Ba čo viac, jemné vlasy majú až o 50 % menej proteínu než normálne až husté vlasy, následkom čoho sa ľahko zaťažujú. V prípade jemných vlasov je preto nesmierne dôležité ich efektívne umývanie.  

Naopak, vlákna normálnych až hustých vlasov sú uložené blízko vedľa seba a navzájom sa prekrývajú, a preto na pritiahnutie vyživujúcich zložiek nepotrebujú takú veľkú pomoc ako jemné vlasy. Normálne až husté vlasy sú taktiež pevnejšie, nepoddajnejšie a často sú drsné a suché. Navyše bývajú rozstrapatené, a preto potrebujú intenzívnu ochranu.

Štruktúra farbených vlasov je zmenená chemickým pôsobením. Jedným z dôsledkov permanentného farbenia je, že vlasom chýba ochranná vrstva, ktorá pokrýva každý vlas, a preto sa zložky ťažšie ukladajú na vlasoch. Farbené vlasy absorbujú vodu najrýchlejšie, a preto sú náchylnejšie na poškodenie.

S cieľom naplniť rozličné potreby každého typu vlasov odborníci z Pantene vyvinuli nové, osobitne navrhnuté rady výrobkov: na jemné vlasy, na normálne až husté vlasy a na farbené vlasy. Každý rad Pantene na každodennú starostlivosť o vlasy obsahuje okrem šampónov a balzamov na vlasy aj širokú paletu vyživujúcich prípravkov, prispôsobených osobitým potrebám každého typu vlasov. Intenzívne obnovujúce výrobky by sa mali používať pravidelne na posilnenie vlasov a na ich ochranu pred škodlivými vplyvmi alebo intenzívnou úpravou účesu. Štúdie Pantene preukázali, že kompletná starostlivosť o vlasy v 4 krokoch – pravidelné umývanie, ošetrenie, výživa a ochrana – zanecháva vlasy pevné a zdravé na pohľad.  

 

Pantene na normálne až husté vlasy

Vďaka svojej štruktúre potrebujú normálne až husté vlasy vyšší obsah vyživujúcich zložiek, ktoré pomáhajú vyhladiť drsný povrch vlasov, chrániť vlasy pred poškodením a zabraňovať ich rozstrapateniu. Vedci z Pantene vyvinuli nový polymér, nazývaný „super polymér“ (AM Triquat-76 (Polyguaternium-76)), ktorý pomáha zmierniť trenie a ostatným zložkám pomáha usadiť sa vo vlasoch, čím pomáha chrániť vlasy pred poškodením, vyhladzovať drsné okraje a zabraňovať rozstrapateniu vlasov. Vyživujúce prípravky tohto radu obsahujú novú katiónovú povrchovo aktívnu látku (Behentrimonium Methosulfate), ktorá vyhladzuje drsný povrch vlasov, aby boli poddajnejšie.  Rad výrobkov na normálne až husté vlasy obsahuje:  

 

·         Kolekciu Intensive Repair pomáha chrániť vlasy pred poškodením, zvlhčuje ich a spevňuje. Táto nová kolekcia pomáha chrániť končeky vlasov pred rozštiepením týždeň čo týždeň.    

·         Pantene Pro-V Full & Thick pre zdravo vyzerajúce a lesklé vlasy.

 

Pantene na jemné vlasy

Pri vývoji výrobkov na jemné vlasy je dôležité, aby ošetrujúce zložky boli jemné a nezaťažovali vlasy. Výskumom sa preukázalo, že ženy s jemnými vlasmi túžia po tom, aby ich vlasy mali väčší objem a aby im účes vydržal dlhšie ako pár hodín. Preto do zloženia výrobkov na jemné vlasy vedci pridali k povrchovo aktívnym látkam nový polymér na báze celulózy, nazývaný methocel, ktorý šetrne, ale dôkladne umýva jemné vlasy, odstraňujúc akékoľvek zvyšky, ktoré by mohli zaťažovať vlasy. Balzamy na vlasy obsahujú polyméry na báze guary, ktoré prinášajú hĺbkové ošetrenie vlasov. Rad výrobkov na jemné vlasy obsahuje: 

 

·       Kolekciu Pantene Pro-V Sheer Volume – prináša zdravo vyzerajúci objem a ochranu vlasov proti poškodeniu spôsobenému úpravou účesu.

·       Kolekciu Pantene Pro-V Aqua Light pre hĺbkové ošetrenie bez pocitu zaťaženia vlasov.  

 

Pantene na farbené vlasy

Pri vývoji nových zložení sa odborníci z Pantene sústredili na šetrné umývanie (s cieľom odstrániť minerálne nánosy a zmatňujúce zvyšky z farbených vlasov) a na hĺbkové ošetrenie, lebo farbené vlasy môžu byť náchylnejšie na lámanie. Preto táto nová kolekcia obsahuje polymér nazývaný Poly DADMAC – novú vysokoúčinnú zložku používanú v oblasti technológie tekutých kryštálov. Vďaka tomuto polyméru sú aj ostatné zložky ľahšie priťahované k vlasom. Balzamy a masky na vlasy obsahujú silikóny s pozitívnym nábojom, ako napríklad amodimetikóny, s cieľom pomôcť zachovať farbu vlasov a zanechať ju dlhšie žiarivú. Pomáhajú zadržať molekuly farby vo vlasoch a zároveň zlepšujú spôsob vzájomného pôsobenia svetla a vlasov. Výsledkom toho je zdravý lesk vlasov. Rad výrobkov na farbené vlasy obsahuje:    

 

·         Kolekciu Pantene Pro-V Protect & Shine navrhnutú tak, aby pomáhala poskytnúť farbeným vlasom novú ochrannú vonkajšiu vrstvu, zanechávajúc farbené vlasy lesklé a žiarivé.

 

Ďalšie kolekcie od Pantene Pro-V

 

Nový rad Pantene zahŕňa aj kolekciu Nature Fusion. Je určená ľuďom, ktorí hľadajú vo výrobkoch na starostlivosť o vlasy prírodné výťažky.

 

·       Kolekcia Pantene Pro-V Nature Fusion – je spojením účinného zloženia Pro-V a prírodných výťažkov z kvetov kasie, aby vlasom dodala pevnosť a lesk.  

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.