Spotrebiče Bosch a Siemens bodujú doma aj v zahraničí
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 21.3.2012 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Po dvoch umiestneniach na popredných priečkach v testoch nemeckého spotrebiteľského časopisu Stiftung Warentest, ktoré od začiatku tohto roku dosiahli spotrebiče značiek Bosch a Siemens, prichádza ďalší úspech. Tentoraz však u našich najbližších susedov. Parná rúra Siemens HB24D582 získala označenie „Víťaz testu“ v februárovom vydaní uznávaného českého titulu dTest. Na vynikajúcom druhom mieste za ňou nasleduje model Bosch HBC24D553.

Po dvoch umiestneniach na popredných priečkach v testoch nemeckého spotrebiteľského časopisu Stiftung Warentest, ktoré od začiatku tohto roku dosiahli spotrebiče značiek Bosch a Siemens, prichádza ďalší úspech. Tentoraz však u našich najbližších susedov. Parná rúra Siemens HB24D582 získala označenie „Víťaz testu“ v februárovom vydaní uznávaného českého titulu dTest. Na vynikajúcom druhom mieste za ňou nasleduje model Bosch HBC24D553.

 

Vo februárovom spotrebiteľskom teste bolo hodnotených celkovo 15 parných hrncov a zabudovateľných parných rúr renomovaných značiek dostupných na českom a slovenskom trhu. Obstarávacia cena týchto spotrebičov bola rádovo od niekoľko desiatok eur pri parných hrncoch po 1 900 eur pri najdrahších zabudovateľných parných rúrach. Spotrebiče hodnotilo 5 odborníkov podľa štyroch kritérií s rozdielnou percentuálnou váhou: výsledok varenia v pare (50 %), obsluha prístroja (25 %), spotreba elektrickej energie (20 %) a bezpečnosť (5 %).       

 

Výsledok zahŕňal tak postup varenia v pare, ako rovnomernosť takto uvarených potravín. Preverené bolo spracovanie nielen samostatných potravín, ale aj hlboko zmrazených surovín a súbežná príprava celého menu. Súčasťou testu obsluhy prístroja bola okrem plnenia nádob vodou napríklad aj jednoduchosť vyprázdňovania nádob, zachytávajúcich kondenzovanú paru a extrakty z potravín, a náročnosť čistenia spotrebiča.

 

Vynikajúce hodnotenie vo všetkých kategóriách a zaslúžené označenie „Víťaz testu“ získala parná rúra značky Siemens HB24D582. Len o jedno percento za ňou sa v celkovom hodnotení umiestnil model Bosch HBC24D553.

 

„Parné rúry značiek Siemens a Bosch získali na začiatku tohto roku vynikajúce hodnotenie v teste renomovaného nemeckého titulu. Teraz sa nám podarilo zvíťaziť v spotrebiteľskom teste titulu dTest určenom pre českých a slovenských spotrebiteľov, čo nás teší dvojnásobne,“ komentuje výsledky testu Miroslav Veselý, marketingový riaditeľ značiek Bosch a Siemens. „Víťazná parná rúra Siemens a ,strieborný model Bosch preukázali používateľské benefity vo všetkých hodnotených oblastiach. Veríme, že ich ocenia aj naši zákazníci. Ak už spomeniem len niektoré, tak parné rúry určite zaujmú nielen perfektným výkonom, ale aj jednoduchou obsluhou a vybavením zahŕňajúcim hodiny a program časovej predvoľby. Pri príprave pokrmov oceníte tiež praktický zásobník na vodu, ktorý sa ľahko plní a s ktorým sa dobre manipuluje,“ popisuje hlavné výhody spotrebičov.  



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.