Božie poslanie cez internet
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 1.5.2001 03:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Kedysi sa pýtali Boha načo majú kostoly zvony, keď šíria dobrú vec. Človek si ich vraj má vyhľadať sám. To je síce pravda, ale cestu mu treba ukázať a zvony sú reklamnou kampaňou božej myšlienky. Tak ako vôňa kvetov láka včielky, tak lákajú zvony do kostola. Svet sa mení a s ním sa mení „reklama“, dnes farári vsadili na internet.

Brat Paulus Terwitte je nemecký kapucínsky mních a zároveň aj hlavný prezentátor akcie biskupstva Limburg. Každý deň komentuje na internetovej stránke svojej obce Leibfrauen aktuálne titulky v novinách Bild. Keď brat Paulus spomína Boha, rád pri tom používa reč internetu. „U Pána Boha má každý svoju vlastnú homepage,“ alebo vraví, že „nebeský server nikdy nespadne“. Brat Paulus však nie je jediný, kto takýmto spôsobom prezentuje cirkev. Počas pôstneho obdobia zorganizoval frankfurtský farár akciu s SMS, na ktorú sa záujemcovia prihlasovali cez internet. Kupodivu sa do akcie zapojilo viac ako 3000 užívateľov mobilných telefónov. Tých, ktorí sa prihlásili, farár zásoboval celý deň rozličnými výrokmi z Biblie, ktoré vnášali do bežného dňa malú iskru duchovna. Iný farár z Mainzu sa zase stará o svoje ovečky prostredníctvom e-mailu. Výhodu internetu vidí v tom, že anonymita často uľahčuje prvý kontakt a odbúrava zábrany.
Internet je určite skvelou šancou vyvrátiť staromódny obraz cirkvi a ukázať, že aj cirkev zasiahlo 21. storočie. Možno nie je tak ďaleko čas, keď, aj na spoveď budeme chodiť cez internet. Farári zrejme rátajú s tým, že frustrácií a depresií neustále pribúda a ich dušpastierska práca bude čoraz žiadanejšia. Veď na koho sa má obrátiť človek, ktorého opustila rodina, kolegovia a peniaze a vie, že psychológa si musí zaplatiť, ale farára má zadarmo. S nárastom chorých a čoraz drahšou lekárskou starostlivosťou, tiež stúpne cena nádeje a tú dokázali výborne vlievať práve farári.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.