| KUCHÁR MOLEKULÁRNEJ GASTRONÓMIE PETR KOUKOLÍČEK  | 
||
| Autor(ka) : Veronika Dátum a čas : 21.10.2011 02:35 Kategória : Osobnosti WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...  | 
    ||
| 35 ROKOV | ||
| 
 
 Narodení v Prahe Absolvent odborného učilištia U krbu – Praha  Prešiel niekoľkými reštauráciami a hotelov v Prahe, napríklad:  otvorenie prvej pizzerie Coloseum  otvorenie reštaurácie La provance  Bol šéfkuchárom v reštaurácii Fama grand a následne generálnym manažérom a šéfkuchárom siete reštaurácii Fama. V súčasnosti je spolumajiteľom cateringovej spoločnosti zaoberajúcej sa bežným jedlom a exotickými pokrmami, avantgardnou kuchyňou a molekulárnou gastronómiou. Do tajov molekulárnej kuchyne ho zasvätil kolega David Diaz Delgado, absolvent Joviate Culinary Academy v Barcelone, ktorý pracoval v El Bulli.  Jeho najväčším vzorom je Heston Blumenthal z reštaurácie The Fat Duck v Británii.  Molekulárnej gastronómii sa venuje viac ako dva roky a najradšej vymýšľa nové recepty, ktoré hostí prekvapia, ako je napríklad “jedlá hlina”. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.  | 
||