Hodovanie s pôžitkom
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 7.10.2011 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Obzvlášť zaťažujúcim obdobím pre trávenie sa stáva obdobie husacích hodov, vinobraní a vianočných sviatkov. Ak sa nestravujete zdravo počas celého roka, toto obdobie plné dobrôt vie nejeden žalúdok poriadne zaskočiť. Pri pocite ťažkého žalúdka po jedle, môže úľavu poskytnúť Gastroval, ktorý vďaka svojmu zloženiu na báze prírodných enzýmov a rastlinných extraktov podporuje trávenie a zároveň pôsobí komplexne a priaznivo na celý tráviaci systém.

Obzvlášť zaťažujúcim obdobím pre trávenie sa stáva obdobie husacích hodov, vinobraní a vianočných sviatkov. Ak sa nestravujete zdravo počas celého roka, toto obdobie plné dobrôt vie nejeden žalúdok poriadne zaskočiť. Pri pocite ťažkého žalúdka po jedle, môže úľavu poskytnúť Gastroval, ktorý vďaka svojmu zloženiu na báze prírodných enzýmov a rastlinných extraktov podporuje trávenie a zároveň pôsobí komplexne a priaznivo na celý tráviaci systém.

Husacie hody a široká paleta rozvoniavajúcich husacích špecialít sú známe svojou viac ako storočnou tradíciou. V súčasnosti sa touto pochúťkou vyznačujú predovšetkým dedinky ako Slovenský Grob či Starý Grob, no výnimkou nie sú ani reštaurácie v iných mestách a dedinách. Dokonca aj bratislavské reštaurácie ponúkajú počas jesenných mesiacov september a október lahodné lokše s chutnou husacinou, husacou pečienkou a kapustou. Počas jesene je pestrý výber chrumkavých mastných jedál v ponuke aj návštevníkom vinobrania v malokarpatskej oblasti.

História hodov na Slovensku je spojená s dedinou pod upätím Malých Karpát Slovenský Grob, ktorá mala už v minulosti výborné podmienky na chov husí a kačíc. V čase hospodárskych kríz začali gazdinky predávať husi a kačky, dokonca aj pečené, a svojich hostí pozývali na chutné jedlo priamo do svojich príbytkov. Ľudová tradícia v podobe čipiek a malieb dotvára celkovú atmosféru pohostinstva v tomto regióne.

Nemecko, presnejšie oblasť Potsdam, je miestom odkiaľ je nám v Európe známa tradícia a oslava jedenia pečených husí tzv. „Martinsgans“. V tomto regióne si sprievodom s lampiónmi a následnou hostinou v štýle husacích hodov obyvatelia pripomínajú deň svätého Martina a legendu o jeho dobrom skutku. V 4. storočí sa tento románsky rytier preslávil záchranou žobráka, ktorému v chladnú noc poskytol polku svojho plášťa. Neskôr opustil armádu, stal sa poslom božím a svoj život prežil v skromnosti v chatrči s husami. Príbeh o statočnom Martinovi sa preslávil natoľko, že ho cirkev chcela vymenovať za biskupa. Nik ho však nevedel nájsť. Ľudia z okolia s lampiónmi prehľadávali okolie pol noci, no nakoniec ich zahnal štebot obetavých húsok a vzdali sa. Húsky boli potom na jeho počesť zarezané a chutne pripravené. Týmto aktom si dodnes obyvatelia pripomínajú jeho statočnosť.

K neodmysliteľnej súčasti husacích hodov patrí dobrý nápoj a lokše, aj preto sa v minulosti husacie hody konali vždy na jeseň. Jeseň patrí vinobraniu, keď okolie malokarpatských stráni prekypuje ponukou burčiaku. V ponuke husacinárov tiež nesmie chýbať široká škála kvalitných malokarpatských vín.

Jesenné rodinné návštevy zamestnajú každú gazdinku, ktorá sa chce pochváliť špecialitami svojej kuchyne. Ocení preto užitočné tipy a triky ako upiecť chutnú husacinu. Najchrumkavejšia je hus upečená v hlinených pekáčoch, pričom pri pečení v takomto pekáči je potrebné mäso oblievať mliekom.

Chutná husacinka sa nemusí vždy spájať len s chuťovým zážitkom. Často trpí nadmernou konzumáciou mastnej husi či kačky či prejedením sa práve náš tráviaci systém. Aj počas hodovania preto nezabúdajte na prevenciu a nie je potreba sa naplniť do posledného švíku.

Nezdravý životný štýl spôsobuje u Slovákov časté tráviace ťažkosti, ktorých výskyt narastá práve v období sviatkov, kedy nie je nadmerná konzumácia nezdravých jedál ničím výnimočným. Na trh bol uvedený unikátny výživový doplnok Gastroval, voľno predajný prípravok s rastlinným zložením a komplexným účinkom na celé trávenie. Prírodné enzýmy a rastlinné extrakty podporujú tráviaci systém a trávenie je ľahšie a rýchlejšie, pričom zároveň očisťujú pečeň.

 

S Gastrovalom® strávite všetko

Gastroval® je originálny prípravok na lepšie trávenie, ktorý je zložený iba z prírodných enzýmov a rastlinných extraktov. Obsahuje široké spektrum tráviacich enzýmov (presnejšie 8 enzýmov), ktoré sú aktívne pri teplote ľudského tela a nestrácajú svoj účinok v rôznych prostrediach tráviaceho traktu; rozkladajú bielkoviny, tuky, sacharidy a vlákniny. Ich účinok zosilňujú aktívne látky rastlinných extraktov, ktoré zlepšujú trávenie, podporujú vylučovanie tráviacich štiav a žlčí a chránia pečeňové bunky pred škodlivými faktormi. Doplnok obsahuje látky s pozitívnym účinkom na tráviaci systém: enzýmy EnzyBlend, extrakt semien pestreca mariánskeho, koreň horca žltého a koreň púpavy lekárskej. Výživový doplnok Gastroval® dostanete vo vašej lekárni bez lekárskeho predpisu. Viac informácií nájdete na www.gastroval.sk alebo www.stravitevsetko.sk.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.