HERCI Z ORDINÁCIE V RUŽOVEJ ZÁHRADE ZISŤOVALI KRVNÉ SKUPINY
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 26.9.2011 18:24
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Návštevníci bratislavského obchodného centra Polus sa nedávno na chvíľu ocitli v Ordinácii v ružovej záhrade! Samozrejme, nie naozaj. To sa len herci obľúbeného seriálu televízie Markíza zapojili do zisťovania krvných skupín okoloidúcich záujemcov. Michaela Čobejová, Karin Haydu, Ivica Sláviková, Ľuboš Kostelný, Marek Majeský a František Kovár takto podporili darcovstvo krvi na Slovensku, ktoré v rámci projektu Moja krvná skupina bezplatne zisťovali krvnú skupinu ľuďom v trinástich mestách na Slovensku. Spoluorganizátori zaujímavého projektu bol Slovenský Červený kríž a zdravotná poisťovňa DôveraMedzi slovenskými hercami nájdete áčka, béčka aj nuly

Návštevníci bratislavského obchodného centra Polus sa nedávno na chvíľu ocitli v Ordinácii v ružovej záhrade! Samozrejme, nie naozaj. To sa len herci obľúbeného seriálu televízie Markíza zapojili do zisťovania krvných skupín okoloidúcich záujemcov.  Michaela Čobejová, Karin Haydu, Ivica Sláviková, Ľuboš Kostelný, Marek Majeský a František Kovár takto podporili darcovstvo krvi na Slovensku, ktoré v rámci projektu Moja krvná skupina bezplatne zisťovali krvnú skupinu ľuďom v trinástich mestách na Slovensku. Spoluorganizátori zaujímavého projektu bol Slovenský Červený kríž a zdravotná poisťovňa DôveraMedzi slovenskými hercami nájdete áčka, béčka aj nuly

Obľúbení lekári a sestričky z Ordinácie išli príkladom a odvážne si nechali zistiť svoju krvnú skupinu priamo na mieste. Ľuboša Kostelného s B+ a pozitívnu nulku Karin Haydu zopár kvapiek krvi rozhodne nevystraší, keďže patria medzi pravidelných darcov. Dokonca sa svojej úlohy ujali s takou vervou, že otestovali aj niekoľko čakajúcich záujemcov, ba dokonca aj svojich seriálových kolegov. Michaele Čobejovej a Ivici Slávikovej v žilách prúdi A pozitív, Marek Majeský zase patrí do skupiny B-. Čerstvý štvornásobný starý otec František Kovár doplnil partiu hercov o univerzálnu darkyňu - nulu.

 

Svojou prítomnosťou sa herci zapojili do projektu Moja krvná skupina, ktorý vznikol vo februári 2011 s cieľom podporiť darcovstvo krvi a záchranu ľudského života. Z reakcií mnohých ľudí vieme, že nepoznajú svoju krvnú skupinu. Preto sme im chceli umožniť získať túto cennú informáciu rýchlo a ľahko. Počas cesty na nákup sa vďaka rýchlemu testu dozvedeli, aká krv im koluje v žilách,“ vysvetlila zámer podujatia Monika Laciková,  manažérka projektu Moja krvná skupina zo zdravotnej poisťovne Dôvera. „Sme veľmi potešení myšlienkou projektu. Oceňujeme iniciatívu, ktorá vedie k propagácii bezpríspevkového darcovstva krvi a tým k záchrane ľudského života. Vyzdvihujeme originalitu a spôsob oslovovania potenciálnych darcov krvi,“ povedala PhDr. Helena Kobzová, prezidentka Slovenského Červeného kríža.

 

Projekt Moja krvná skupina pomáha všetkým, ktorí práve potrebujú krv. Vďaka nemu sa napríklad podarilo získať krv pre dvojročné dievčatko v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Podobná rýchla reakcia umožnila aj operáciu  osemročného chlapca, ktorému už dvakrát preložili termín zákroku pre nedostatok krvi. Darcovia zúčastnení na projekte pomohli aj pacientkam, ktoré čakala výmena bedrového kĺbu.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.