JESEŇ BYLINKÁM PRISTANE
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 23.9.2011 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Keď posledné zabudnuté zrnká piesku v letných žabkách odveje neposedný vietor a slnko stratí svoj žiar na úkor pestrofarebného sfarbenia všade navôkol, nik už nepochybuje. Jeseň sa definitívne ujala svojej nadvlády. Aby ste si jej krásy vychutnali dosýta, netreba preceňovať svoje sily a pripraviť sa na všetky nástrahy, ktoré vás s nástupom jesenných dní čakajú. Zapamätajte si základné pravidlá v starostlivosti o svoje zdravie – a jeseň si užijete plnými dúškami!

Keď posledné zabudnuté zrnká piesku v letných žabkách odveje neposedný vietor a slnko stratí svoj žiar na úkor pestrofarebného sfarbenia všade navôkol, nik už nepochybuje. Jeseň sa definitívne ujala svojej nadvlády. Aby ste si jej krásy vychutnali dosýta, netreba preceňovať svoje sily a pripraviť sa na všetky nástrahy, ktoré vás s nástupom jesenných dní čakajú. Zapamätajte si základné pravidlá v starostlivosti o svoje zdravie – a jeseň si užijete plnými dúškami!

 

Naučili ste sa počas leta dodržiavať pravidelný pitný režim? Gratulujeme! Koniec horúcich dní však nie je dôvodom na to, aby ste na dostatočný príjem tekutín opäť pozabudli. Svoju pleť udržíte správnym pitným režimom dlhšie vláčnu a jemnú, podporíte fungovanie metabolizmu a rozkladanie škodlivých látok v tele. Dokonca dostatočným príjmom vhodných tekutín môžete posilniť aj svoju imunitu a vyhnúť sa tak obávanému chrípkovému obdobiu! Dehydratované telo je totiž oveľa náchylnejšie podľahnúť chorobe. Nenechajte sa preto oklamať. V období znížených vonkajších teplôt sa náš organizmus bráni strate tepla rôznymi spôsobmi. Jedným z najčastejších je aj potlačenie pocitu smädu. Napriek tomu sa však nároky tela na príjem tekutín oproti teplejším dňom príliš nemenia a dopriať by sme si mali aspoň 1,5 až 2 litre vody denne!

 

Ak sa vám zrazu čistej vody veľmi nežiada, skúste ju nahradiť horúcim čajom, riedenými ovocnými alebo zeleninovými šťavami. Výborným spôsobom, ako doplniť tekutiny počas zimy, sú aj ochutené pramenité vody Rajec Bylinka s výťažkami bylín materina dúška, púpava, šalvia, šípka a sedmokráska. Všetky bylinky sú pestované v tých najlepších podmienkach, aby sa po zbere a šetrnom spracovaní do bylinného extraktu harmonicky spojili s výbornou chuťou nízkomineralizovanej pramenitej vody Rajec. Množstvo extraktu v jednotlivých nápojoch je stanovené tak, aby Rajec Bylinky prinášali cenné vlastnosti byliniek až na váš stôl.

 

VŠADE SAMÉ BYLINKY

Každá z byliniek má svoju výnimočnú chuť a pozitívne účinky, ideálne pre spestrenie nášho každodenného pitného režimu. Materina dúška pomôže pri problémoch s dýchacími cestami a pri žalúdočných ťažkostiach. Púpava zase podporí trávenie a detoxikáciu organizmu, čo sa v období husacích hodov a vínnych ciest rozhodne môže hodiť. V prípade, že pociťujete príznaky začínajúcej chrípky, vyskúšajte účinky šalvie. Okrem jej dezinfekčných vlastností vraj pomôže aj pri prečistení mysle a celkovom upokojení organizmu. Ak chcete zvýšiť svoju obranyschopnosť, rozhodne by ste nemali zabúdať na šípku a jej vysoký obsah vitamínu C. Najnovším prírastkom do obľúbenej bylinkovej rodinky je aj tohtoročná novinka Rajec Bylinka Sedmokráska s extraktom sedmokrásky. Práve táto malá lúčna tanečnica pomáha pri zápale hrdla a ďasien a dodnes je veľmi využívaná v boji proti kašľu a horúčke. Pramenité vody Rajec Bylinka navyše nie sú sýtené, a tak nepodráždia hrdlo vám ani vašim blízkym. V praktickom 0,75l PET balení budú dokonalým spoločníkom jesenných prechádzok či výletov, pre potreby každodenného spestrenia pitného režimu ich nájdete aj vo veľkom 1,5l balení. Podľahnite kúzlu byliniek a prírody, kedykoľvek sa vám zažiada!

 

AKO PREŽIŤ JESEŇ (V) ZDRAVÍ?

Dostatočným pitným režimom podporíte správne fungovanie vášho organizmu v období, keď naň číha množstvo nástrah. Nebezpečné sú napríklad aj dlhé pobyty v prekúrených miestnostiach či prechody z tepla do chladu a naopak. Nespoliehajte sa na klamlivé slnečné lúče babieho leta a poriadne sa oblečte, aby ste predišli zbytočnému podchladeniu. Už naše staré mamy vedeli, že zima začína od nôh. Preto dbajte na kvalitnú nepremokavú obuv a v obliekaní uprednostňujte viacero teplých vrstiev funkčného oblečenia pred poslednými módnymi trendmi. Prekonajte túžbu zababušiť sa pred televíznou obrazovkou a nájdite zdravú rovnováhu medzi pohybom na čerstvom vzduchu a pasívnym oddychom, ku ktorému patrí pravidelný spánok, nabíjajúci naše telo dostatočným množstvom energie. Myslite tiež na zvýšenú potrebu vitamínov, ktoré vám najlepšie zabezpečí pestrá vyvážená strava, obohatená o čerstvú zeleninu a ovocie. Uprednostnite sezónne druhy, ktoré sa dopestovali u nás na Slovensku a neboli tak vystavené dlhému skladovaniu. A celkom na záver ešte raz opakujeme – nezabúdajte na dostatočný pitný režim! Pri nedostatku vody nedokáže naše telo spracovať všetky látky prijaté z potravy a ide tak povediac „na pol plynu“. Nenechajte sa zaskočiť a užívajte si jesenné dni – konečne sú tu!


 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.