Keď menej je viac: nový Nikon COOLPIX P7100
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 7.9.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Spoločnosť Nikon Europe dnes predstavila svoj najnovší výkonný fotoaparát COOLPIX, model P7100. Fotoaparát COOLPIX P7100, nástupca obľúbeného modelu P7000, ponúka vyššiu kvalitu obrazu, kratšiu dobu odozvy, rýchlejšie automatické zaostrovanie, aj skrátenú dobu spúšťania. Nový výklopný displej 7,5 cm (3

Nástupca modelu COOLPIX P7000 prichádza s rýchlejším spracovaním obrazu, rýchlejšími reakciami a výklopným displejom.

 

Spoločnosť Nikon Europe dnes predstavila svoj najnovší výkonný fotoaparát COOLPIX, model P7100. Fotoaparát COOLPIX P7100, nástupca obľúbeného modelu P7000, ponúka vyššiu kvalitu obrazu, kratšiu dobu odozvy, rýchlejšie automatické zaostrovanie, aj skrátenú dobu spúšťania. Nový výklopný displej 7,5 cm (3") Displej LCD uľahčuje vytváranie kompozícií snímok a zachytávanie videosekvencií, ktoré zaujmú, pri snímaní z neobvyklých uhlov a zaujímavých miest.

 

Fotoaparát COOLPIX P7100 je skvelým spoločníkom každého nadšeného používateľa digitálnej jednookej zrkadlovky. Na skvelej kvalite obrazu sa podieľa širokouhlý objektív NIKKOR so 7,1-násobným zoomom a ohniskovou vzdialenosťou od 28 mm do 200 mm (ekvivalent 35mm formátu), formát súborov RAW, rýchly systém spracovania obrazu EXPEED C2, krátka doba odozvy, aj možnosť plne manuálneho ovládania. Veľký snímač CCD s uhlopriečkou 1/1,7" a rozlíšením 10,1 milióna efektívnych pixlov má široký dynamický rozsah a výnimočnú výkonnosť pri slabom osvetlení, umožňuje kreatívny orez snímok, sníma výnimočne detailný obraz a poskytuje možnosť mimoriadne ostrých zväčšenín veľkosti plagátu.

Nicolas Gillet, produktový manažér pre spotrebiteľské produkty spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Fotoaparát COOLPIX P7100 je kompaktný majster. Tí, ktorí už poznajú model P7000, ocenia jeho používateľskú prívetivosť vďaka predným a zadným príkazovým voličom a nastaviteľnej pamäte zoomu, do ktorej možno uložiť až 7 rôznych ohniskových vzdialeností a potom medzi nimi rýchlo prepínať, ako by ste použili výmenné objektívy. Veríme, že nové funkcie, napríklad výklopný displej a kratšia doba odozvy, urobia z tohto fotoaparátu vhodnú voľbu pre tých, ktorí túžia po ovládaní podobnom digitálnej jednookej zrkadlovke a nadštandardnej prenosnosti.“

 

 

Skvelá kvalita obrazu
Fotoaparát COOLPIX P7100 sa môže pochváliť veľkým počtom moderných technológií zabezpečujúcim najlepšiu možnú kvalitu snímky, akú by sme skôr očakávali od digitálnej jednookej zrkadlovky. Jeho veľký obrazový snímač 1/1.7" a systém spracovania obrazu EXPEED C2 zvyšujú výkonnosť pri slabom osvetlení aj kvalitu záznamu videosekvencií. Objektív NIKKOR so 7,1-násobným zoomom NIKKOR obsahuje dva sklenené elementy ED obmedzujúce vznik chromatickej aberácie a farebných kontúr pri použití dlhších ohniskových vzdialeností a tiež filter ND pre ľahšie riadenie expozície. Rýchly systém spracovania obrazu EXPEED C2 plne využíva veľký obrazový snímač CCD – výsledkom je čistejší obraz s vysokým rozlíšením, jemnými detailmi a menším množstvom šumu, či už snímate pri vysokom nastavení citlivosti (až ISO 3200 a 12800) alebo pri nízkom nastavení citlivosti.

 

Tým, ktorí chcú byť kreatívni, ponúka fotoaparát COOLPIX P7100 veľký počet špeciálnych efektov použiteľných pri fotografovaní statických snímok, napríklad Cross Processing, ktorý dramaticky posúva farebné podanie záberu a zvyšuje kontrast a sýtosť farieb, alebo filter Výberové farby, ktorý umožňuje zdôrazniť vybranú farbu a zvyšné farby prevedie na monochromatické. Aby ste mali istotu, že dosiahnete požadovaný výsledok, vybraný efekt vidíte na displeji LCD už pred snímaním.

 

Pokročilé možnosti snímania videosekvencií

Pre vysokú kvalitu videa snímaného kdekoľvek na cestách ponúka fotoaparát COOLPIX P7100 záznam v kvalite HD (720p) s optickým priblížením, automatickým zaostrovaním a rýchlosťou snímania 24 sním./s. Aby bol záber presne taký, ako potrebujete, môžete pred natáčaním nastaviť vyváženie bielej farby a tiež pevne nastaviť expozíciu uzamknutím AE, ktorý blokuje nastavenú expozíciu po celú dobu záznamu.

 

Fotoaparát COOLPIX P7100 je tiež vybavený vstavaným konektorom HDMI, ktorý podporuje pripojenie výstupu HDMI-CEC k televízorom HDTV a umožňuje pripojiť externý mikrofón.

 

Fotoaparát COOLPIX P7100 bude k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu 499 euro.

 

 

EXPEED C2

Pôvodný systém spracovania obrazu EXPEED v sebe obsahoval všetky skúsenosti a technológie vyvinuté za dlhú históriu spoločnosti Nikon. Teraz, vďaka najnovšej verzii známeho systému Nikon EXPEED C2, sa možnosti fotografovania ďalej rozširujú: zdokonalené nahrávanie videosekvencií, vysoká výkonnosť pri vysokej citlivosti a maximálna kvalita obrazu. Systém EXPEED C2 maximalizuje výkonnosť snímača na snímanie jasného živého obrazu plného živých farieb, so zníženým šumom a jemnými tonálnymi prechodmi vo vynikajúcich snímkach a videosekvenciách.

ViewNX 2

Softvérový balík typu všetko v jednom ViewNX 2 umožňuje jednoduchý a rýchly import, prechádzanie, úpravy a zdieľanie statických snímok aj videosekvencií. Rovnako, ako jeho veľmi úspešný predchodca ViewNX, aj softvér ViewNX 2 je jednoducho použiteľnou súpravou programov, ktorá ponúka mnoho funkcií nad rámec štandardných možností operačného systému. Novo pridané funkcie úpravy videosekvencií sú prevzaté priamo z programov pre oceňované profesionálne zrkadlovky Nikon. Používatelia môžu strihať video, vkladať do neho statické snímky a vytvárať tak ohromujúce videosekvencie. Softvér ViewNX 2 sa dodáva so všetkými digitálnymi fotoaparátmi Nikon a je k dispozícii aj na stiahnutie zdarma.

 

Nikon my Picturetown

Teraz môžete bezpečne zálohovať svoje snímky pomocou služby my Picturetown, bezplatného on-line ukladacieho priestoru pre digitálne fotografie a zdieľanie, ktoré vám prináša spoločnosť Nikon. Umožňuje jednoducho zdieľať fotografické spomienky s priateľmi a usporiadať si cenné spomienky do on-line zbierok. Získate 2 GB voľného miesta na ukladanie tisícov spomienok a ak potrebujete uložiť viac snímok, kedykoľvek môžete svoje členstvo rozšíriť na Zlatý účet.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.