Kuracie prsia na hubách a slanine
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 10.9.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Prísady:

Prísady:

 

4 kuracie prsia

500 g húb (kuriatka, hliva...)

1 strúčik cesnaku

1 zväzok oregana

2 PL rozpusteného masla

1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry

80 ml bieleho vína

1 zväzok petržlenovej vňate

8 plátkov slaniny

2 PL lyžice crème fraîche

morská soľ

mleté korenie

 

Príprava:

Nasekáme cesnak a oregano, zmiešame v mise s maslom, citrónovou kôrou, korením a trochou morskej soli. Zmesou obalíme kuracie prsia a asi 15 minút marinujeme. Śtyri listy alobalu uprostred preložíme a okraje zahneme tak, aby vznikla kapsa. Do každej vložíme  kuracie prsia, nakrájané huby, podlejeme vínom a uzavrieme. Pečieme na rošte pri 200 °C 25 až 30 minút. Medzitým na panvici opečieme slaninku a petržlenovú vňať, mierne dosolíme. Kuracie prsia servírujeme v alobale, ozdobené slaninkou, vňaťou a kvapkami crème fraîche.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.