Zdravá rajčinovo-jablková nátierka - Receptové tipy, ktoré pohladia telo i dušu, pripravila Lucia Medeková
Autor(ka) : Lucia
Dátum a čas : 2.9.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Zdravá rajčinovo-jablková nátierka

Na prípravu potrebujeme:

·         1 kg rajčín

·         0,5 kg cibule

·         3 jablká

·         1 ČL kari

·         1 ČL mletého korenia

·         1 PL mletej pálivej papriky

·         6 strúčikov cesnaku

·         1 šálka hnedého cukru

·         1 šálka octu

·         2 ČJ morskej soli

·         Chlieb celozrnný (ražný, slnečnicový alebo pochúťkový) značky Penam

 

 

Ako na to:

1.    Rajčiny, cibule a jablká očistíme, rajčiny nakrájame nadrobno a cibuľku a jablká najemno nastrúhame.

2.    Pripravenú zeleninu a jablká necháme variť, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak, cukor, ocot a soľ. Miešame, kým nevznikne kaša.

3.    Horúcu uvarenú zmes dávkujeme do sklenených pohárov na zaváranie. Otočíme hore dnom. Po vychladnutí uložíme do chladničky.

4.    Chladenú nátierku servírujeme s Chlebom celozrnným značky Penam.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.