Ako prežiť festival
Autor(ka) : Gabriela
Dátum a čas : 26.7.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Každý, kto niekedy navštívil hudobný festival vám potvrdí, že ide skutočne o nezabudnuteľný zážitok. Výborná hudba, jedinečná atmosféra, noví priatelia a s trochou šťastia aj dobré počasie. Stačí však jedna nepredvídateľná situácia a celý festival sa môže zmeniť na nočnú moru. Domov sa tak môžete vrátiť bohatší akurát tak o nezabudnuteľné spomienky na bezsenné noci spôsobené nahlas spievajúcim podnapitým susedom, márne hľadanie supermarketu, zastávky a vlastne všetkého, čo nie je zakreslené na mape, ktorú ste si predtým zabudli vytlačiť, alebo napríklad nenávratne stratenú peňaženku s vašimi poslednými úsporami. Z týchto a samozrejme i mnohých iných dôvodov som sa rozhodla dať dohromady pár tipov, ako si tohtoročné hudobné festivaly užiť a prežiť.

Každý, kto niekedy navštívil hudobný festival vám potvrdí, že ide skutočne o nezabudnuteľný zážitok. Výborná hudba, jedinečná atmosféra, noví priatelia a s trochou šťastia aj dobré počasie. Stačí však jedna nepredvídateľná situácia a celý festival sa môže zmeniť na nočnú moru. Domov sa tak môžete vrátiť bohatší akurát tak o nezabudnuteľné spomienky na bezsenné noci spôsobené nahlas spievajúcim podnapitým susedom, márne hľadanie supermarketu, zastávky a vlastne všetkého, čo nie je zakreslené na mape, ktorú ste si predtým zabudli vytlačiť, alebo napríklad nenávratne stratenú peňaženku s vašimi poslednými úsporami. Z týchto a samozrejme i mnohých iných dôvodov som sa rozhodla dať dohromady pár tipov, ako si tohtoročné hudobné festivaly užiť a prežiť.

 

Predvídajte

Základnou vlastnosťou slávnych vojvodcov vedúca k víťazstvu bola už v minulosti predvídavosť. A to platí aj v dnešnej dobe. Pred odchodom na festival sa preto na chvíľu posaďte a skúste si predstaviť, ako to všetko asi bude prebiehať. Zamyslite sa najmä nad počasím a vhodným oblečením. Nezabudnite hlavne na pršiplášť, poriadne topánky, štuple do uší, kinedryl na cestu, fotoaparát a pamäťovú kartu a samozrejme vstupenky na festival. Pri nástupe do vlaku vám totiž lístky starostlivo vytlačené, zložené a pripevnené doma na chladničke, budú naozaj na nič.

 

Poistite sa

Krabička poslednej záchrany je neoceniteľným pomocníkom nielen malého skauta, ale aj festivalového dobrodruha. Jej zloženie by sa malo prispôsobiť danej situácii. Aj napriek tomu by jej súčasťou mala byť predovšetkým baterka, náhradná batéria, ceruzka, papier, vreckovky atď. Do ruksaku si nezabudnite pribaliť aj malú slanú desiatu, ktorá zaženie náhly hlad omnoho rýchlejšie ako niečo sladké. A navyše sa vám v priebehu cesty v ruksaku neroztečie. Neoddeliteľnou súčasťou KPZ by sa mal stať aj acylpirín, ktorý vzhľadom k častým prípadom nevoľnosti môže v niektorých prípadoch uľahčiť aj ranné vstávanie. Tak isto astmatici, alergici a ostatní nemocní by nemali prípravu podceniť.

 

Orientujte sa

Mapa a mobilný telefón patria medzi neoddeliteľné súčasti každého festivalového návštevníka. Preto, keď si budete tlačiť program festivalu, nezabudnite ani na mapu priľahlého okolia. Nebudete potom nemilo prekvapení, keď sa vám minie napr. voda, potraviny, peniaze alebo benzín. Rovnako mobilný telefón s nabitou batériou má vo festivalových podmienkach cenu zlata. Hľadať zásuvku v šírom poli môže byť neľahký, často dokonca neriešiteľný problém.

 

Chráňte sa

Uvoľnená atmosféra a ľahko dostupné stany nahrávajú predovšetkým zlodejom. Rada nenechávať cennosti ani peniaze v stane je každému síce stokrát vtĺkaná do hlavy, napriek tomu ju niektorí návštevníci festivalov berú na ľahkú váhu. Podceňovaná býva tiež ochrana proti nevítaným hosťom. K našej obrane tak môže dobre poslúžiť hlavne koreňový alebo slzotvorný sprej. Proti nečakaným nočným návštevníkom v podobe lietajúceho hmyzu však bohato stačí repelent.

 

Bavte sa

Každý festival pod šírym nebom má svoje pre i proti, ale skoro všetky situácie sa dajú vyriešiť. Takže, ak sa vám otočí chrbtom počasie, príroda a aj osud, nezúfajte. Aj keď sa to nezdá, aj zo smolného víkendu sa môže stať zábavná historka a z dažďom zmáčaného návštevníka festivalový hrdina. V každom prípade sa domov vrátite s nezabudnuteľnou spomienkou. A to je predsa pádny dôvod skúsiť svoje šťastie aj budúci rok, avšak tentoraz bohatší o pár nových skúseností, ako v zdraví a pohode prežiť festival.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.