SodaStream podporuje pitný režim celej rodiny
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 21.7.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pitný režim je jedna zo zásad zdravého životného štýlu všetkých vekových kategórií, no najviac pozornosti mu venujeme v letnom období. Keď ide o dostatočný prísun tekutín, deti sú zvlášť ohrozenou a špecifickou skupinou. V ranom veku niektoré ešte nevedia vyjadriť pocit smädu, a naopak staršie deti tento nedostatok, napríklad v zápale hry, potláčajú. Kvôli tomu je potrebné dbať na príjem tekutín počas celého dňa. Nedostatok vody zhusťuje krv, znižuje sa jej tlak, čo môže viesť až ku kolapsu. Zdravý dospelý človek by mal v týchto dňoch prijať aspoň 2,5 až 3 litre tekutín.

Pitný režim je jedna zo zásad zdravého životného štýlu všetkých vekových kategórií, no najviac pozornosti mu venujeme v letnom období. Keď ide o dostatočný prísun tekutín, deti sú zvlášť ohrozenou a špecifickou skupinou. V ranom veku niektoré ešte nevedia vyjadriť pocit smädu, a naopak staršie deti tento nedostatok, napríklad v zápale hry, potláčajú. Kvôli tomu je potrebné dbať na príjem tekutín počas celého dňa. Nedostatok vody zhusťuje krv, znižuje sa jej tlak, čo môže viesť až ku kolapsu. Zdravý dospelý človek by mal v týchto dňoch prijať aspoň 2,5 až  3 litre tekutín.

 

Voda v tele

Podiel vody v tele človeka závisí od veku. Kým dospelí jej majú v tele približne 50 % podiel, u detí je percento vyššie, u kojencov tvorí dokonca až 85 %. Preto sú deti citlivejšie na nedostatok tekutín – ten môže spôsobiť bolesti hlavy, horšiu sústredenosť, únavu. Ideálny objem tekutín, ktoré by dieťa malo denne vypiť, závisí od veku: menšie deti od 4 do 6 rokov by mali prijať okolo 1,6 litra, školáci na prvom stupni základnej školy približne 1,8 litra a dospievajúce deti od 2,15 do 2,8 litrov denne.

 

Príjemné s užitočným

SodaStream ponúka jedinečné riešenie, ako správne dodržiavať pitný režim. Príprava nápoja s prístrojom SodaStream je ľahká a zábavná. Inovatívna technológia vykúzli z obyčajnej vody z vodovodu chutný a lahodný nápoj. Obsah bubliniek si môžete dokonca regulovať podľa vášho gusta. Prístup k elektrickej sieti nepotrebujete, spoločnosť vám tak môže robiť nielen doma, ale aj pri rodinnom pikniku alebo na chate.

 

Detské sirupy bez „éčiek“

K správnemu pitnému režimu celej rodiny a zvlášť vašich ratolestí prispievajú aj nové prírodné sirupy SodaStream Natural For Kids. Sú pripravené z čistých ovocných štiav; naviac obsahujú aj dôležitý vitamín C, ktorý napomáha rastu a je potrebný pre metabolizmus. Neskrývajú ani žiadne umelé príchute, farbivá, sladidlá alebo konzervanty. Mamičky tak majú možnosť pripraviť svojim deťom ich obľúbenú a zdravú sódovku kedykoľvek. Vyberať si môžu z troch príchutí: jablko, jahoda alebo kombinácia pomaranča a broskyne, dokonca už aj v zábavných 0,5 litrových fľašiach, určených špeciálne deťom. SodaStream si spolu s nimi jednoducho zamilujete.

 

Koľko vypiť v lete

 

·      deti vo veku 0-6 mesiacov: stačí materské mlieko, prípadne vo veľkých horúčavách prevarená voda podľa potreby

·      deti 1-3 roky: 0,6 – 1 liter

·      deti od 4 do 6 rokov: cca 1,6 litra

·      školáci na prvom stupni: cca 1,8 litra

·      dospievajúce deti: 2,2 – 2,8 litra

dospelí: 2,5 – 3 litre

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.