AVON je tu pre ženy už 125 rokov
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 22.7.2011 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

AVON je spoločnosť, ktorá bojuje proti vráskam, ale bojuje aj proti rakovine prsníka. AVON vie, že pre ženu je dôležité mať dokonalé pery, ale zároveň vie aj o tom, aké dôležité je hovoriť o násilí páchanom na ženách. AVON krásu prináša až k vašim dverám, ale zároveň vám ich aj otvára. AVON dáva prácu viac ako 6,2 milióna žien vo viac ako 100 krajinách sveta a to už 125 rokov. Toto je AVON – spoločnosť, ktorá na Slovensku už viac ako 20 rokov stojí za krásou, inováciou a optimizmom.

AVON je spoločnosť, ktorá bojuje proti vráskam, ale bojuje aj proti rakovine prsníka. AVON vie, že pre ženu je dôležité mať dokonalé pery, ale zároveň vie aj o tom, aké dôležité je hovoriť o násilí páchanom na ženách. AVON krásu prináša až k vašim dverám, ale zároveň vám ich aj otvára. AVON dáva prácu viac ako 6,2 milióna žien vo viac ako 100 krajinách sveta a to už 125 rokov. Toto je AVON – spoločnosť, ktorá na Slovensku už viac ako 20 rokov stojí za krásou, inováciou a optimizmom.

 

História spoločnosti AVON pripomína rozprávkový príbeh. Na konci 19. storočia začal obchodný cestujúci s knihami, David McConnell, ku knihám pribaľovať aj malý voňavý darček. Onedlho sa jeho vône stali žiadanejšími než samotná literatúra, preto v roku 1886 založil svoju vlastnú kozmetickú spoločnosť „California Parfume Company“.

McConnell správne predpokladal, že pre priamy predaj je najdôležitejší osobný kontakt. Prvým distribútorom jeho firmy bola pani P.F.E. Albee, ktorá sa stala prvou Avon Lady. K pani Albee sa pridala skutočná „armáda“ obchodných zástupcov.

Po prvýkrát v histórii tak získali ženy príležitosť nadobudnúť finančnú nezávislosť – 34 rokov predtým, ako získali právo voliť. V roku 1929 sa na trhu objavila línia výrobkov pomenovaná podľa rodného mesta jedného z najobľúbenejších autorov Davida McConnella, Williama Shakespeara, Stradford upon Avon. Názov sa stal tak populárny, že sa spoločnosť v roku 1939 oficiálne premenovala na Avon Products Inc.

Produktové portfólio AVONu zahŕňa nielen kozmetické výrobky, ale tiež módne doplnky, produkty pre domácnosť, ale aj také silné značky ako ANEW, AVON COLOR, ADVANCE TECHNIQUES, alebo SKIN SO SOFT. V skutočnosti meno značky AVON nesie oveľa viac kozmetických výrobkov ako akejkoľvek inej značky. AVON je svetovou jednotkou v predaji vôní a pýši sa spoluprácou s celosvetovo známymi osobnosťami akými sú napríklad svetoznáma americká speváčka Fergie, herečka Reese Witherspoon, Salma Hayek, Courteney Cox, herec Patrick Dempsey alebo topmodelka Christy Turlington Burns. Tiež sa môže popýšiť spoluprácou so svetoznámymi módnymi domami - Christian Lacroix, Herve Legére či Ungaro.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.