VÝSKUM V LIEČBE PSORIÁZY STÁLE NAPREDUJE
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 18.7.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pacienti trpiaci psoriázou sa intenzívne zaujímajú o novinky v liečbe tohto ochorenia. Vzhľadom k tomu, že súčasný vedecký pokrok neustále napreduje, to nie je prekvapujúce. Už dávnejšie boli identifikované gény, ktoré môžu vyvolať psoriázu a tiež sa zistilo, že imunitný systém hrá pri tomto ochorení kľúčovú úlohu.

Pacienti trpiaci psoriázou sa intenzívne zaujímajú o novinky v liečbe tohto ochorenia. Vzhľadom k tomu, že súčasný vedecký pokrok neustále napreduje, to nie je prekvapujúce. Už dávnejšie boli identifikované gény, ktoré môžu vyvolať psoriázu a tiež sa zistilo, že imunitný systém hrá pri tomto ochorení kľúčovú úlohu.

 

Tento objav viedol k vysokej propagácii novej generácie liekov, tzv. biologík, ale aj kortikosteroidov. Ide o najčastejšie predpísané lieky pri liečbe psoriázy. Ich účinok je výrazný, no ich dlhodobé užívanie môže viesť k nezvratným zmenám v organizme liečeného človeka. Ide najmä o stenčenie pokožky na mieste aplikácie, nemožnosť používať lieky v okolí očí  vzhľadom na riziko vzniku zeleného zákalu, prejavili sa aj prípady ťažkých ochorení centrálneho nervového systému, ako napr. skleróza multiplex či zápal očných nervov. Aplikácia týchto liekov sa môže prejaviť aj krvácaním, krvácaním kože na malých plochách či neustálou horúčkou. Navyše kortikosteroidy nemôžu užívať tehotné a dojčiace ženy a tie, ktoré ich užívajú, by nemali otehotnieť. Bohužiaľ, s ich neustálym používaním klesá aj ich účinnosť. Výskum však pokračuje neustále ďalej a tak je možné, že v dohľadnej dobe sa objavia na trhu účinnejšie a zdravie menej poškodzujúce lieky.

 

Okrem toho na slovenskom trhu existuje už tretí rok rovnako účinná alternatívna náhrada, ktorá je navyše absolútne bezpečná. Ide o austrálske prírodné prípravky Dr. Michaels, ktoré sú vhodné nielen pri liečbe psoriázy, ale aj atopického ekzému. Podľa odborných vedeckých štúdií majú až 82%-tnú účinnosť pri liečbe chronických, nie akútnych stavov psoriázy. No na rozdiel od vyššie zmienených liekov nemajú žiadne vedľajšie účinky – môžu ich preto používať aj tehotné a dojčiace ženy a tiež aj malé deti. Prípravky Dr.Michaels je možné používať dlhodobo a nájdete ich výhradne v lekárňach.

 

Pre tých, ktorí by sa radi poradili o ich aplikácii alebo o doručení domov, zriadil distribútor špeciálnu sekciu Diskusia, ktorú je možné nájsť na webovej stránke www.drmichaels.sk. Tu vám na všetky vaše otázky týkajúce sa liečby psoriázy či atopického ekzému poradia odborníci, ale nájdete tu tiež reakcie samotných pacientov pri ich liečbe.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.