AJ VAŠA ZÁHRADA POTREBUJE DOBRÉHO KADERNÍKA
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 3.7.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Gardena vám poradí, ako ozdraviť a pripraviť záhradu na sezónu

Gardena vám poradí, ako ozdraviť a pripraviť záhradu na sezónu

 

Záhrada – pre mnohých miesto pre relax a oddych, pre iných práca a radosť z pestovania vlastnej zeleniny a ovocia. Aj keď je za oblokmi ešte zima, pomaly, ale isto sa práca v záhrade už ozýva. Aby bola vaša záhrada krásna a zdravá, začnite už teraz s postrekmi a zastrihávaním stromov a kríkov. V marci je taktiež najvyšší čas skontrolovať všetko záhradné náradie, dokúpiť osivá, hnojivá a pripraviť si kvetináče a dostatok zeminy na presadzovanie.

 

Buďte dobrým kaderníkom vašich stromov – poradíme ako na to

Jarné zastrihávanie sa týka jadrového ovocia, kôstkovíc a bobuľovín. Každé zastrihávanie a prerezávanie sa musí stihnúť do doby, kým nezačnú pučať púčiky, teda približne do konca marca. V období od začiatku pučania púčikov až po úplné rozvinutie listov totiž strom  spotrebuje veľkú časť svojej energie, ktorú si uschoval. Akékoľvek poškodenie, vrátane rán spôsobených zastrihávaním, vedie k zbytočným stresovým situáciám, ktoré stromy oslabujú.

 

Pri zastrihávaní sa tiež odstraňujú odumreté a poškodené konáre alebo výhonky napadnuté chorobami. Výsledkom je presvetlenie a prevzdušnenie koruny stromov, a teda podpora nového rastu kvalitných plodov.

 

Základom každého jarného zastrihávania sú kvalitné nožnice a pílka – so správnym pracovným náradím je zastrihávanie jednoduchšie a rýchlejšie! Dôležité pritom je, aby rezy zostali hladké, s čistými a nerozstrapkanými okrajmi. Tým sa zníži riziko možných chorôb.

 

S GARDENOU budete v záhrade čarovať ako Nožnicovoruký Edward J

 

Strihanie stromov, kríkov a iných porastov vrátane koreňov sa môže s Gardenou stať pre vás zábavou. Nie je to už práca výlučne pre mužov. Gardena ponúka vo svojom sortimente deväť typov záhradných nožníc, preto si každý milovník záhrady určite vyberie (viď ďalšia tlačová správa).

 

Tohtoročná novinka GARDENA RÁČNOVÉ NOŽNICE NA KONÁRE SmartCut Comfort – sú výnimočne silné a pohodlné nožnice, umožňujúce vďaka unikátnemu štvorstupňovému ráčnovému mechanizmu prestrihnúť silné konáre s priemerom až 45 mm. Vďaka tomuto mechanizmu sa už viac nemusíte báť, či budete mať dostatok sily na prestrihnutie silných vetiev či tvrdého dreva. Nožnice totiž zvyšujú silu až o 250 %, a vy teda budete schopná pohodlne zvládnuť zastrihávanie sama, bez akejkoľvek mužskej pomoci! Nožnice navyše merajú 59 cm, čo vám umožní pohodlne dočiahnuť všade tam, kde je treba. Na nožnice je záruka 25 rokov.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.