ČO PRENASLEDUJE ŽENY NA CESTÁCH ...
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 4.7.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Či už budete tráviť dovolenku na priehrade, pri mori alebo v exotických krajinách, myslite aj na zdravotné riziká ženských ochorení, ktoré vás môžu nepríjemne zaskočiť a svojim priebehom priniesť spoločenské aj psychické problémy.

Či už budete tráviť dovolenku na priehrade, pri mori alebo v exotických krajinách, myslite aj na zdravotné riziká ženských ochorení, ktoré vás môžu nepríjemne zaskočiť a svojim priebehom priniesť spoločenské aj psychické problémy.

 

Intímne miesta sú oveľa citlivejšie na podráždenie ako ostatné časti tela a to najviac v období tehotenstva, tesne pred a pri menštruácii a taktiež v prechode. Kvasinky, ktoré sú bežnou súčasťou flóry pošvy samy nemusia viesť k chorobe, dajú sa do pohybu až v prípade narušenia rovnováhy na sliznici pošvy. Živnou pôdou je pre ne teplé a vlhké prostredie, nadmerné potenie, nesprávna intímna hygiena, či kúpanie v neznámej vode. Väčšine problémov môžete predísť konzultáciou s gynekológom pred cestou a veľa drobných zdravotných problémov vyriešite samoliečbou pomocou účinných prípravkov. Ak mierite do oblasti subtrópov a trópov, tak je návšteva gynekológa priam nutná. V krajinách Latinskej Ameriky, Afriky aj Ázie hrozia totiž parazitárne nákazy z jazier, riek s pomaly tečúcou vodou, rybníkov a močiarov. Až 75% žien, ktoré boli v týchto oblastiach, malo gynekologické problémy. Pozor si dajte aj pri kúpaní v mori či na plážach. Môže dôjsť k podráždeniu pokožky, plesňovým chorobám, a napriek tomu, že idete do tepla, hrozí aj prechladnutie.

Miesto „sexuálneho prebudenia“ sa razom premení na pekelnú bránu pri milovaní, ktoré neprináša rozkoš, ale bolí a páli...

Ideálne je preto používať na intímnu hygienu jemné prípravky, ktoré osviežia, pôsobia antibakteriálne a zároveň zabraňujú tvorbe plesní. Najúčinnejšie sú intímne gély a peny obsahujúce výťažok z Aloe vera. Upokojujú a chránia predovšetkým v „citlivých ženských obdobiach“. Sú vhodné aj na hygienu pred a po milovaní, upokojujú popraskanú či poranenú pokožku po holení intímnych partií.

 

Sexi prádielko len občas!

„Vždy pripravená“ neznamená mať na sebe za každú cenu a stále nylonové prádielko! Nylon a syntetika zabraňujú priedušnosti a zadržujú vlhkosť, čím dochádza k premnoženiu baktérií.

 

Vyhnite sa tesnému oblečeniu!

Priliehavé oblečenie ľahko spôsobí potenie, môže odierať a tým podráždiť pokožku. Nielen nohavičky, ale aj silonky, džínsy a všetky nepriedušné umelé vlákna vytvárajú ideálne prostredie pre nežiaduce množenie baktérií.

 

Tampóny a vložky

Pri používaní tampónov a vložiek by ste mali byť obzvlášť opatrná. Často ich meňte. Slipové vložky sú nepriedušné, preto sa snažte obmedziť ich nosenie. V intímnej oblasti dochádza vďaka nepriedušnosti k zvýšeniu teploty a tým aj k vzniku infekcií.

 

Odporúčania na cestu

·         Na dovolenku si vezmite vzdušné oblečenie z prírodných materiálov

·         Nylonové spodné prádlo radšej nechajte doma

·         Vyhnite sa parfumovaným čistiacim gélom

·         Nezotrvávajte dlhodobo vo vlhkých plavkách

·         Nezabudnite na intímny preventívny balíček

 

Intímny balíček

·         Na umývanie intímnych partií používajte intímny gél Gyntima s výťažkom zo šalvie, ktorý dezinfikuje, má výrazne protizápalové účinky a zachováva normálnu flóru pošvy. Vynikajúca je tiež pena s obsahom Aloe vera, ktorá sa citlivo stará o precitlivené či podráždené intímne partie.

·         Pri začínajúcich pošvových mykózach, drobných zápaloch a svrbení v oblasti pošvy vám poskytnú „prvú pomoc“ probiotické vaginálne čapíky forte Gyntima s výťažkami šalvie a Tea tree. Zatiaľ čo extrakt z austrálskeho čajovníka spoľahlivo zničí baktérie a plesne spôsobujúce infekcie, odstraňuje pálenie a tlmí svrbenie, výťažok zo šalvie dezinfikuje a pôsobí protizápalovo. Sú výbornou prevenciou po kúpaní. Čapíky začnite používať od momentu, kedy spozorujete prvé príznaky a užívajte ich tak dlho, pokým príznaky nezmiznú a dodržujte pitný režim. V prípade pretrvávajúcich problémov navštívte čo najskôr lekára. Akútne ochorenia sa liečia pomocou čapíkov, masťami a tabletkami, súhrnne označovanými ako antimykotiká. Sú síce účinné, ale mykózy sa predsa časom môžu znovu objaviť.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.