Siemens ako prvý na Slovensku predstavuje najúspornejšie chladničky s mrazničkou v energetickej triede A+++
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 20.4.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Priemerne až štvrtina spotreby energie v domácnosti sa pripisuje chladiacim a mraziacim prístrojom. Aj preto je veľkosť spotreby energie kľúčovým rozhodovacím faktorom pri výbere spotrebiča. Značka Siemens ako prvá predstavuje nový rad kombinovaných chladničiek coolEfficiency, ktoré patria do energetickej triedy A+++ a spotrebujú až o 50 % menej energie ako modely triedy A+. To prospieva nielen životnému prostrediu, ale aj rodinnej peňaženke, ktorej sa tak ušetrí 30 €.

Priemerne až štvrtina spotreby energie v domácnosti sa pripisuje chladiacim a mraziacim prístrojom. Aj preto je veľkosť spotreby energie kľúčovým rozhodovacím faktorom pri výbere spotrebiča. Značka Siemens ako prvá predstavuje nový rad kombinovaných chladničiek coolEfficiency, ktoré patria do energetickej triedy A+++ a spotrebujú o 50 % menej energie ako modely triedy A+. To prospieva nielen životnému prostrediu, ale aj rodinnej peňaženke, ktorej sa tak ušetrí 30 €. 

 

Spotreba energie celosvetovo neustále rastie. Preto treba myslieť na riešenia, ktoré by znižovali energetickú náročnosť. Značka Siemens sa neustále snaží vyvíjať čoraz efektívnejšie spotrebiče, ktoré by znížili negatívny vplyv spotreby energie na naše životné prostredie. Predstavuje preto prvý rad chladničiek v najvyššej energetickej triede A+++, ktoré prinášajú významnú úsporu energie.

 

Zelená úsporám  

Výmenou starej chladničky v energetickej triede A+ za novú chladničku A+++ dokáže domácnosť znížiť spotrebu energie o 50 %, čo v prepočte znamená viac ako 30 € ročne. Potenciál úspory má však nielen ekonomický význam, ale aj ekologický, keďže zásluhou zníženej spotreby energie sa znižuje aj produkcia CO2. To sa pozitívne prejaví na životnom prostredí. Každá domácnosť totiž dokáže kúpou chladničky A+++ ročne ušetriť také množstvo CO2, s akým by si inak muselo poradiť viac ako 8 stromov.

 Za bezkonkurenčnou energetickou nenáročnosťou radu coolEfficiency stojí kombinácia viacerých unikátnych technológií. Zabezpečujú to dva chladiace okruhy pre samostatnú reguláciu teploty v chladiacej a mraziacej časti, efektívnejšie izolácie a tesnenia, výkonnejší invertný kompresor a inovatívny rozmrazovací systém. Inovácie síce viditeľné, nepočuť ich však, keďže pracujú s príkladnou hlučnosťou len 38 dB.

 

Jednoduché a účinné

Pre rad chladničiek coolEfficiency bola špeciálne vyvinutá inovatívna priehradka flexShelf. Skladá sa z dvoch odkladacích plôch pripojených k sebe kovovými závesmi. Na hornú odkladaciu plochu z bezpečnostného skla je zospodu upevnená plastová priehradka, ktorú možno jednoduchým polkruhovým pohybom flexibilne vysunúť. Vďaka tomu ponúkne ďalší dodatočný priestor na uloženie fliaš alebo drobných lahôdok. Len čo už plocha nie je potrebná, možno ju rovnakým jednoduchým spôsobom opäť zasunúť. Tým získate v priehradke viac miesta na vyššie nádoby a na potraviny.

 

Mäso a ryby ako od mäsiara

Chladiaci priestor nových kombinácií Siemens je vybavený špeciálnou priehradkou coolBox, kde je teplota v priemere o 2 °C nižšia, ako je teplota nastavená v okolitom chladiacom priestore. Podľa nastavenia a aktuálnej okolitej teploty je v coolBox priemerná teplota cca od -2 ° C do +3 ° C, čo je ideálne pre čerstvé mäso, ryby, hydinu alebo na rýchle ochladenie nápojov.

Ovocie a zelenina, prinesené práve z trhu alebo zo záhradky, vydržia najdlhšie čerstvé v zásobníku crisperBox. Nezáleží na tom, či skladujete jahody, paradajky, brokolicu alebo ľadový šalát. Stupeň vlhkosti možno regulovať posuvnou drážkou podľa druhu potravín.

 

Úspora bez námrazy

Tvorba námrazy v mrazničke zvyšuje spotrebu energie. Vďaka inovatívnej technológii lowFrost a novému umiestneniu zariadenia produkujúceho chlad na obvode vnútorného mraziaceho priestoru je tvorba ľadu menšia a rovnomerná. Tým je aj proces odmrazovania o čosi rýchlejší ako pri konkurenčných systémoch. Na vnútorných stenách mraziaceho priestoru sa netvorí žiadny ľad, potraviny sú lepšie chránené a spotreba energie zostáva konštantná. Keďže kondenzátor je umiestnený mimo mraziaceho priestoru, zostáva viac miesta na skladovanie potravín.

 

Štvornásobná bezpečnosť

O správne nastavenie teploty v mraziacom priestore sa stará štvornásobný bezpečnostný systém. Pri nepovolenom zvýšení teploty alebo pri nedovretí dverí sa ozve varovný signál, rozsvieti sa červená kontrolka a ukazovateľ začne blikať.

 

Ak do chladničky naraz uložíte veľký nákup, spravidla dôjde k zvýšeniu teploty vnútri spotrebiča. Funkcia superchladenia a supermrazenia umožňuje pred plánovaným nákupom znížiť teplotu v chladničke. Prístroj sa tak s obsahom čerstvých potravín lepšie vyrovná a navyše ušetrí energiu. Po 6 hodinách pri chladničke a 24 hodinách pri mrazničke sa funkcia automaticky vypne a spotrebič ďalej pracuje s pôvodnou nastavenou teplotou.    



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.