Pre mužov je sex dôležitejší ako pre ženy
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 19.4.2011 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Podľa výsledkov medzinárodného SHOW prieskumu (SHOW = Sexual Health and Overall Wellness), ktorý sa uskutočnil v 9 krajinách a zúčastnilo sa ho viac ako 3700 respondentov, až 58 percent mužov a 64 percent žien nie je príliš spokojných so sexuálnym životom. Výskum potvrdil aj fakt, že väčšia spokojnosť so sexom má za následok vyššiu spokojnosť so životom, ako aj to, že pevnejšia erekcia prispieva k vyššej spokojnosti so sexuálnou výkonnosťou.

Podľa európskeho prieskumu sa sexuálna spokojnosť spája s kvalitnejšími partnerskými vzťahmi a pocitom vyššej  kvality života.

Podľa výsledkov medzinárodného SHOW prieskumu (SHOW = Sexual Health and Overall Wellness), ktorý sa uskutočnil v 9 krajinách a zúčastnilo sa ho viac ako 3700 respondentov, až 58 percent mužov a 64 percent žien nie je príliš spokojných so sexuálnym životom. Výskum potvrdil aj fakt, že väčšia spokojnosť so sexom má za následok vyššiu spokojnosť so životom, ako aj to, že pevnejšia erekcia prispieva k vyššej spokojnosti so sexuálnou výkonnosťou.

Hlavné zistenia prieskumu:

·       Sex je jednou z najdôležitejších priorít pre 67 percent mužov a 55 percent žien. Je treťou najdôležitejšiu prioritou pre mužov a ôsmou pre ženy.

·       Spokojnosť v sexuálnej oblasti je prepojená s pozitívnym vnímaním života.

·       35% mužov a žien udávalo, že ich alebo partnerova pevnosť erekcie je menej ako optimálna.

·       Optimálna pevnosť erekcie je veľmi úzko spätá so spokojnosťou so sexuálnym výkonom.

·       Takmer polovica mužov si myslí, že suboptimálna pevnosť erekcie (EHS skóre 3 a menej) predstavuje mierny až výrazný problém.

·       Väčšina mužov a žien má záujem na zlepšení svojich sexuálnych zážitkov.

·       Menej ako optimálna pevnosť erekcie je spojená so zníženou  sexuálnou frekvenciou.

·       Len 3 z 10 rozhovorov o sexuálnom zdraví a kvalite erekcie začína lekár.

·       Viac ako polovica mužov a žien si myslí, že lieky dostupné na internete sú bezpečné.

·       Muži a ženy nad 60 rokov potvrdili, že sex je dôležitou súčasťou života aj vo vyššom veku.

 

Dr. John Dean, špecialista na mužskú a ženskú sexualitu z Londýna konštatuje: „Účastníci prieskumu uvádzali, že spokojnosť so sexom ovplyvňuje spokojnosť s rôznymi aspektmi života, ktoré sa sexu priamo netýkajú. Pevnosť erekcie je zjavne dôležitý faktor prispievajúci ku spokojnosti so sexom. Erektilnú dysfunkciu je potrebné liečiť nielen u mužov, ktorí nedokážu mať dostatočne pevnú erekciu pre styk, ale aj u mužov, ktorí styk môžu mať, no pevnosť ich erekcie nie je optimálna, pretože sa s ňou spája znížená miera sexuálnej spokojnosti aj spokojnosti so životom všeobecne ako u mužov, tak aj u žien.“ John Dean zdôraznil aj fakt, že „lekári sa bohužiaľ na erektilnú dysfunkciu nepýtajú príliš často a pacienti sa zároveň svojim lekárom nezverujú, že majú problém. Je však dôležité, aby sa muži dali vyšetriť, ak sa u nich prejavia problémy s erekciou.“

Prieskum poukázal na to, že muži s nižšou ako optimálnou pevnosťou erekcie sú so svojimi sexuálnymi zážitkami spokojní menej. Vo všeobecnosti majú zároveň aj menej pozitívny postoj k životu v porovnaní s mužmi s optimálnou pevnosťou erekcie.

Cieľom prieskumu, ktorý si objednala spoločnosť Pfizer, bolo zhromaždiť informácie o názoroch populácie týkajúcich sa sexuálneho zdravia, ako aj zvýšiť povedomie o dôležitosti zdravého sexuálneho života pre celkovú kvalitu života. Prieskum dokázal, že aj keď je sex jednou z najdôležitejších životných priorít ako pre mužov tak aj pre ženy, iba menej ako 50 percent zúčastnených bolo veľmi alebo úplne spokojných so svojím sexuálnym životom.

Údaje o prieskume:

·       3780 účastníkov (1893 mužov, 1887 žien) z radov všeobecnej verejnosti.

·       Účastníci mali sexuálny styk najmenej jeden krát za posledných 12 mesiacov (u zúčastnených žien sa bral do úvahy len styk s opačným pohlavím).

·        Prieskum sa realizoval v deviatich krajinách (Stredná a Východná Európa [1], Izrael a Turecko)



[1] Česká republika, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko a Ukrajina.                                 SK 11 096



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.