Aj herci majú svoje komplexy
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 12.4.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Krásna tvár a bezchybný vzhľad sú v šoubiznise alfou i omegou úspechu. Nebudeme si však klamať, aj celebrity sú predsa len ľudia, ktorým sa nevyhýbajú rôzne nepríjemné a často aj viditeľné zdravotné problémy. Väčšina ich však úzkostlivo tají a navonok udržuje ilúziu svojho nadpozemsky dokonalého výzoru, zatiaľ čo v súkromí sa zmietajú v zajatí komplexov a strachu z odhalenia, ktorý postupne mení každý výstup pred publikom na peklo.

Krásna tvár a bezchybný vzhľad sú v šoubiznise alfou i omegou úspechu. Nebudeme si však klamať, aj celebrity sú predsa len ľudia, ktorým sa nevyhýbajú rôzne nepríjemné a často aj viditeľné zdravotné problémy. Väčšina ich však úzkostlivo tají a navonok udržuje ilúziu svojho nadpozemsky dokonalého výzoru, zatiaľ čo v súkromí sa zmietajú v zajatí komplexov a strachu z odhalenia, ktorý postupne mení každý výstup pred publikom na peklo.

 

Jednou z mála výnimiek sa stal koncom minulého roka americký komik Jon Lovitz, ktorý verejnosti sprostredkoval príbeh svojho vyše desať rokov trvajúceho boja s chronickou psoriázou. „Ľudia si myslia, že je to len suchá koža, no nie je. Je to oveľa horšie. Strašne som sa hanbil,“ opísal obdobie, keď mu choroba bránila v práci i v súkromnom živote. Týmto autoimunitným kožným ochorením podľa odhadov trpí až 5% ľudí, no keďže sa so suchými červenými fľakmi na koži hanbia priznať nielen herci, verejnosť o nej vie pomerne málo a väčšina pacientov sa tak so svojím problémom cíti byť opustená a izolovaná.

 

Ak aj vy pod oblečením už nejakú dobu skrývate nepríjemné tajomstvo, ďalej už neváhajte a vezmite situáciu do vlastných rúk – veď existujú rôzne možnosti liečby. Okrem toho dnes už nie ste odkázaní len na kortikosteroidy, ktoré nemusia byť vhodné pre každého. Príkladom sú čisto prírodné prostriedky pochádzajúce z Austrálie (www.drmichaels.sk), ktoré nájdete výhradne v lekárňach. Majú odborne preukázateľnú vysokú účinnosť na chronické stavy psoriázy a na rozdiel od kortikosteroidov nemajú žiadne vedľajšie účinky. Preto sú určené aj malým deťom a tehotným či dojčiacim ženám. Myslite na to, že v tom nie ste sami - skúsený dermatológ dokáže určiť tú najvhodnejšiu aj pre váš stav.

 

Preto sa aj 53-ročný herec, spevák a zabávač, známy najmä z obľúbenej show Saturday Night Live, rozhodol prekonať vlastný ostych a v rámci kampane „Are you serious?“ (= Myslíš to vážne?) nakrútil sériu vtipných klipov, v ktorých ľudí vyzýva, aby sa nehanbili ísť za dermatológom. Inšpirovala ho jeho vlastná úspešná liečba, keďže po desiatich rokoch, čo lupienka trápila takmer tri štvrtiny jeho tela, sa mu práve vďaka odborníkom ochorenie podarilo dostať pod absolútnu kontrolu.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.