SONICARE FLEXCARE+ JE NAJLEPŠÍM LIEKOM NA ĎASNÁ
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 8.4.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Približne 90 percent populácie máva počas života problémy s ďasnami. Ak sa nezačnú včas liečiť, človeku hrozí vypadávanie zubov, ale aj iné zdravotné ťažkosti. Pravidelné čistenie zubov je preto nevyhnutné nielen pre zaistenie celkovej ústnej hygieny, ale zároveň slúži aj ako základný kameň starostlivosti o ďasná.

Približne 90 percent populácie máva počas života[1] problémy s ďasnami. Ak sa nezačnú včas liečiť, človeku hrozí vypadávanie zubov, ale aj iné zdravotné ťažkosti. Pravidelné čistenie zubov je preto nevyhnutné nielen pre zaistenie celkovej ústnej hygieny, ale zároveň slúži aj ako základný kameň starostlivosti o ďasná.

 

Zanedbanie ďasien môže viesť k nepríjemným ochoreniam a mať vážny dopad na celkový zdravotný stav človeka. Nemusia to byť len komplikácie v ústnej dutine, ale napríklad aj srdcovo-cievne problémy, diabetes či komplikácie počas tehotenstva.[2],[3],[4]

 

Nedostatočné alebo nesprávne čistenie zubov má za následok tvorbu povlaku na zuboch a ďasnách, ktorý spôsobuje zápaly a krvácanie. Bez liečby môžu tieto ťažkosti prerásť až do paradentózy, pri ktorej sa obnažujú krčky zubov a následne poškodzujú zubné korene. V dôsledku ustupovania ďasien sa môžu zuby uvoľniť a začať vypadávať.

 

Pravidelnou ústnou hygienou a dôkladným čistením zubov sa dá týmto problémom predísť a zachovať si žiarivý úsmev. „S využitím špičkovej dentálnej technológie možno zabrániť šíreniu zubných ochorení v priebehu niekoľkých týždňov,“ povedal prof. Robin Seymour, dentálny špecialista z univerzity v Newcastle.

 

Nový Philips Sonicare FlexCare+, moderná elektrická zubná kefka využívajúca patentovanú technológiu sonic, pracuje s frekvenciou 31 000 pohybov za minútu v piatich rôznych režimoch. Dynamický systém čistenia vháňa tekutinu medzi zuby a zasahuje hlboko do medzizubných priestorov i pozdĺž ďasien.

 

Sonicare FlexCare+ sa vyznačuje pokročilými funkciami, ako je inovovaný nástroj čistenia ďasien Gum Care, ktorý sa po dvoch minútach čistenia prepne do režimu pre citlivé zuby s jemným a pritom stále dôkladným čistením. Následne prejde do režimu masáže, ktorá stimuluje ďasná. Je klinicky preukázané, že týmto spôsobom možno zlepšiť stav ďasien už v priebehu dvoch týždňov[5].  FlexCare+ účinne odstraňuje zubný povlak, bráni obnažovaniu zubných krčkov a po štyroch týždňoch[6] znižuje zápaly a krvácanie ďasien až o 71 percent.

 

Sonicare FlexCare+ spoľahlivo odstraňuje nečistoty zo zubov, čím motivuje používateľov k pravidelnému čisteniu. Výsledky sú rýchlo viditeľné. Tak, ako všetky zubné kefky radu Sonicare, aj FlexCare+ pomáha dodržiavať optimálny čas čistenia pomocou počítadla intervalov Quadpacer, ktoré po 30 sekundách signalizuje ukončenie čistenia jednej štvrtiny ústnej dutiny, pričom zároveň oznámi začiatok čistenia ďalšej časti, čím zabezpečuje rovnomernú hygienu celej ústnej dutiny. Dvojminútový časovač Smartimer pomáha zachovať odporúčaný čas čistenia[7].

 

Okrem špičkovej čistiacej technológie obsahuje FlexCare+ aj kefkové nástavce ProResults v dvoch rozmeroch. Ich súčasťou je integrovaný UV dezinfikátor, ktorý odstraňuje až 99 percent baktérií a vírusov. Má podsvietený displej pre jednoduchšie a prehľadnejšie zobrazovanie inštrukcií. Vďaka efektívnemu a pritom šetrnému spôsobu čistenia táto elektrická zubná kefka prispieva k prirodzene belšej farbe zubov a pomáha predchádzať zubným kazom. 

 

„Okrem používania zubnej kefky Sonicare FlexCare+ je potrebné dbať aj na pravidelné čistenie zubov, hlavne po jedle. Ochoreniam zubov a ďasien možno predchádzať aj pomocou fluoridových zubných pást a obmedzením fajčenia a konzumácie sladkých jedál,” zdôraznil prof. R. Seymour.

 

FlexCare+ tipy

Prof. Robin Seymour odporúča nasledovné tipy pre žiarivý úsmev a zdravé ďasná:

·         Čistite si zuby pravidelne, najmenej dvakrát denne (po raňajkách a pred spaním)

·         Ak je to možné, čistite si zuby po každom jedle

·         Obmedzte konzumáciu sýtených a sladkých nápojov, hlavne pred čistením zubov

·         Čistite si zuby dôkladne, vrátane medzizubných priestorov až k ďasnám

·         Používajte fluoridové zubné pasty

·         Venujte dostatok času čisteniu – minimálne dve minúty. FlexCare+ Quadpacer a Smartimer vám pomôžu dodržať optimálnu dobu čistenia

·         Používajte FlexCare+ podľa pokynov, jemne zvyšujte výkon a tlak na zuby a ďasná. Režim Gum Care vám pomôže čistiť si zuby šetrne

 

Ďalšie tipy pre zdravé ďasná:

  • Nefajčite
  • Jedzte zdravé jedlá a ovocie
  • Obmedzte konzumáciu sacharidov, pretože obsahujú cukor v koncentrovanej podobe

 



 

[1]www.gumdiseaseinfo.co.uk

[2] www.gumdiseaseinfo.co.uk

[3]Skamagas M, Breen TL, LeRoith D. Update on diabetes mellitus: prevention, treatment, and association with oral diseases. Oral Dis 2008Mar;14(2):105-14

[5] DRC0405

[6] DRC0405;DRC0608



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.