Pomôžme hemofilikom...
Autor(ka) : Lucia
Dátum a čas : 5.4.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Vo vybraných 25 Tesco obchodoch bude prebiehať od 7. do 9. apríla 2011 verejná finančná zbierka na pomoc hemofilikom. Deje sa tak už siedmym rokom pri príležitosti Svetového dňa hemofílie. Výťažok zbierky sa použije aj tento rok na rehabilitačné tábory pre choré deti i dospelých. Dôležitou súčasťou týchto pobytov v prírode je vzdelávanie, kde sa objasňujú postupy, ako zmierniť fyzické následky hemofilického ochorenia. Zbierku organizuje Nadácia Tesco spolu so svojim partnerom Slovenským hemofilickým združením. Záštitu nad zbierkou opätovne prevzal známy slovenský hokejista Michal Handzuš.

Vo vybraných 25 Tesco obchodoch bude prebiehať od 7. do 9. apríla 2011 verejná finančná zbierka na pomoc hemofilikom. Deje sa tak už siedmym rokom pri príležitosti Svetového dňa hemofílie. Výťažok zbierky sa použije aj tento rok na rehabilitačné tábory pre choré deti i dospelých. Dôležitou súčasťou týchto pobytov v prírode je  vzdelávanie, kde sa objasňujú postupy, ako zmierniť  fyzické následky hemofilického ochorenia. Zbierku organizuje  Nadácia Tesco spolu so svojim partnerom Slovenským hemofilickým  združením. Záštitu nad zbierkou opätovne prevzal známy slovenský hokejista Michal Handzuš.

 

„Slovenské hemofilické združenie je náš dlhoročný seriózny neziskový partner, ktorý sa snaží zbierku veľmi precízne pripraviť a využíva aj cestu osvety, aby toto ochorenie, jeho dôsledky, ale aj možnosti pomoci boli verejnosti známe a zrozumiteľné,“ hovorí pri tejto príležitosti Ľubica puchá za Nadáciu Tesco a dodáva, “teší nás, že výsledky sú každým rokom veľmi priznivé a že  

 

Zbierka bude prebiehať tento týždeň od štvrtka do piatka, teda  od 7. do 9. apríla 2011 od 15.00 do 20.00 hodiny, v sobotu od 10,00 do 18,00 hod. v nepredajných priestoroch vybraných prevádzok Tesco nprieč Slovenskom. S prenosnou urnou sa budú v hypermarketoch a obchodných domoch pohybovať aktivisti, mladí študenti, ale aj rodičia postihnutých detí a budú rozdávať letáčiky s informáciami o tom, čo je hemofília. Prostredníctvom letáčika chce informovať verejnosť o problematike hemofílie.

 

Na zbierku budú upozorňovať plagáty v každej prevádzke Tesco a rádiospoty vysielané interným rádiom.

 

Zbierka prebieha v obchodných domoch Tesco Žilina a Prešov a hypermarketoch Tesco – Bratislava Petržalka, Bratislava Zlaté piesky, Piešťany, Nitra, Trenčín, Nové Zámky, Šaľa, Lučenec, Kolárovo, Žilina, Martin, Prievidza, Dubnica nad Váhom, Banská Bystrica, Dolný Kubín, Žiar nad Hronom, Brezno, Poprad, Prešov, Prešov – Vukov, Košice, Michalovce, Kežmarok.

 

„Je to pre nás opäť veľká príležitosť získať finančné prostriedky, ktoré každoročne tak významne pomáhajú  postihnutým – veľkým i malým prekonať to najhoršie, čo hemofília prináša“, hovorí pri tejto príležitosti  Jaroslav Janovec, predseda Slovenského hemofilického združenia a pokračuje, “nádejáme sa, že tohto roku krátko pred svetovým šampionátom v hokeji na Slovensku, budeme aj vďaka známej tvári hokejistu Michala Handzuša so zbierkou ešte úspešnejší.“



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.