Veľkonočné a jarné recepty s produktami Penam a Hyza (1/2)
Autor(ka) : Lucia
Dátum a čas : 21.3.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Kuracia roláda Admirál (pre 10 porcií)

Kuracia roláda Admirál (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1 kg Chladených kuracích pŕs značky HYZA

·         120 g Morčacej šunky ADMIRÁL zaúdenej značky HYZA

·         200 ml 33 % smotany na šľahanie

·         50 g papriky

·         2 g kurkumy

·         soľ

·         čierne korenie

 

Postup:

1.      Chladené kuracie prsia značky HYZA umyjeme a osušíme. Obrežeme ich tak, aby nám zostalo iba čisté mäso. Odrezky odložíme bokom.

2.      Kuracie prsia rozrežeme na polovice a na fólii rozklepeme. Medzitým si necháme predhriať rúru na 175 °C.

3.      Rozklepané mäso si rozložíme na podložku, osolíme a posypeme rovnomerne čiernym korením. Na mäso poukladáme na plátky nakrájanú Morčaciu šunku ADMIRÁL značky HYZA.

4.      Odrezky z kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri spolu so smotanou, kurkumou, soľou a korením.

5.      Vytvorenú zmes rovnomerne roztrieme na šunku uloženú na kuracích prsiach.

6.      Na rozotrenú zmes poukladáme nakrájanú papriku a naplnené kuracie prsia pevne zatočíme do alobalu.

7.      Pečieme v rozohriatej rúre pri 175 °C teplote 35 minút.

8.      Po upečení roládu rozkrájame na plátky a servírujeme.

 

 

Veľkonočná rolka s bryndzovou penou (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         400 g Kuracej rolky údenej značky HYZA

·         280 g bryndze

·         300 ml 33 % smotany na šľahanie

·         šalát lolo rosso

·         šalát lolo biondo

·         soľ

·         olivový olej

 

Postup:

1.      Z Kuracej rolky údenej značky HYZA urobíme kornúty.

2.      Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka do nej zamiešane bryndzu. Šľahačkovo-bryndzovou zmesou naplníme cukrárenské vrecko a naplníme ňou pripravené kornúty z rolky.

3.      Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Natrháme ho na väčšie kúsky, osolíme a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.

4.      Kornúty z Kuracej rolky údenej značky HYZA naplnené bryndzovou šľahačkou podávame so šalátom.

 

 

Údená kuracia šunka pre šibačov (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         500 g Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA

·         150 g červenej papriky

·         100 g cukiny

·         100 g baklažánu

·         200 g mini-mozzarelly

·         soľ

·         čierne korenie

·         provensálske korenie

 

Postup:

1.      Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky.

2.      Nakrájanú zeleninu jemne posolíme, okoreníme čiernym korením a následne opečieme na panvičke (alebo na  kontaktnom grile). Na záver pridáme trochu provensálskeho korenia.

3.      Na tanier rozložíme plátky Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA, doplníme zeleninou a mini-mozzarellou.

 

 

Kuracie prsia plnené šunkou s jarnou zeleninkou (pre 4 porcie)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         600 g Chladených kuracích pŕs značky HYZA

·         200 g Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA

·         soľ

·         čierne korenie

 

Na prípravu bazalkovej omáčky potrebujeme:

·         1 menšiu cibuľu

·         1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)

·         100 ml bieleho vína

·         kurací bujón z 1 kocky

·         200 ml 33 % smotany na šľahanie

·         50 g čerstvej bazalky

·         soľ

·         olej

 

Na prípravu restovanej zeleniny potrebujeme:

·         150 g cukiny

·         200 g mrkvy

·         50 g masla

 

 

Postup:

1.      Chladené kuracie prsia HYZA umyjeme a osušíme. Jemne osolíme a okoreníme čiernym korením.

2.      Do stredu kuracích pŕs urobíme tenkým ostrým nožom zárez. Cez zárez plníme kuracie prsia Kuracou šunkou DE LUXE údenou značky HYZA, ktorú sme si nakrájali na 5 cm prúžky.

3.      Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán a na 15 minút dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C.

4.      Na prípravu omáčky si dozlatista orestujeme na panvici najemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Zalejeme bielym vínom a smotanou, potom pridáme vývar, posypeme bazalkou a krátko povaríme. Uvarenú zmes rozmixujeme a precedíme. Opäť privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 4 minúty. Podľa chuti dosolíme.

5.      Mrkvu a cukinu umyjeme a osušíme. Nakrájame na tenké pásiky, ktoré na masle zľahka orestujeme a jemne osolíme.

6.      Mäso prelejeme bazalkovou omáčkou a servírujeme s restovanou zeleninou.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.