Anjelská zbierka AUPARK/UNICEF pomôže školám na Slovensku
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 19.2.2011 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Počas vianočnej zbierky Kúpou anjela pomôžeš druhým v nákupných centrách Aupark sa podarilo vyzbierať 6 146,99 €. Táto suma bude navýšená o dar vo výške 2 000,00 € od spoločnosti Aupark, a.s., a o výťažok z benefičnej aukcie Dražbou anjela pomôžeš druhým. Finančné prostriedky pomôžu predovšetkým partnerským školám UNICEF zo zaplavených oblastí na Slovensku.

Počas vianočnej zbierky Kúpou anjela pomôžeš druhým v nákupných centrách Aupark sa podarilo vyzbierať 6 146,99 €. Táto suma bude navýšená o dar vo výške 2 000,00 € od spoločnosti Aupark, a.s., a o výťažok z benefičnej aukcie Dražbou anjela pomôžeš druhým. Finančné prostriedky pomôžu predovšetkým partnerským školám UNICEF zo zaplavených oblastí na Slovensku.

 

Slovenský výbor pre UNICEF spolupracuje so slovenskými školami už trinásty školský rok. Vzdeláva deti, pedagogický aj nepedagogický personál o právach dieťaťa a realizuje rozvojové vzdelávanie na všetkých stupňoch škôl – materských, základných aj stredných.

 

V roku 2010 viaceré školy, zapojené do školských programov UNICEF, zasiahli silné prívalové dažde a povodne. Zničili triedy, chodby aj strechy, zaplavili školské jedálne, telocvične či školské dvory. Slovenský výbor pre UNICEF preto v spolupráci s nákupnými centrami Aupark realizoval vianočnú zbierku Kúpou anjela pomôžeš druhým, na pomoc partnerským školám UNICEF zo zaplavených oblastí a na školské vzdelávacie programy UNICEF na Slovensku.

 

Zbierka prebiehala v nákupných centrách Aupark v Bratislave, Piešťanoch a Žiline, bola prvou verejnou zbierkou UNICEF na lokálne projekty a jej symbolom sa stal anjel – symbol Vianoc, ochrany, dobra a lásky. Každý, kto prispel do pokladničky UNICEF, dostal ako poďakovanie malého anjelika vyrobeného v chránených dielňach na Slovensku.

 

Celkovo sa podarilo vyzbierať 6 146,99 €. Vyzbieraná suma bude navýšená o dar vo výške 2 000,00 € od spoločnosti Aupark, a.s., a o výťažok z benefičnej aukcie Dražbou anjela pomôžeš druhým. Tá sa uskutoční začiatkom marca 2011 v spolupráci s aukčnou spoločnosťou SOGA. Sedemdesiat percent výnosu zbierky pomôže školám, ktoré sa o finančnú pomoc uchádzali, a tridsať percent sa využije na realizáciu školských vzdelávacích programov UNICEF.

 

Slovenský výbor pre UNICEF oslovil partnerské školy v zaplavených oblastiach s možnosťou uchádzať sa o finančnú pomoc. Spomedzi 560 oslovených škôl sa o príspevok uchádzali dve – Základná škola s MŠ na sídlisku Lúky vo Vrábloch a Stredná odborná škola na Lipovej ulici v Handlovej.

 

Naše poďakovanie patrí spoločnosti Aupark nielen za finančný dar a možnosť realizovať zbierku, ale tiež za kompletné materiálne zabezpečenie zbierky, vrátane výroby anjelikov, tričiek pre dobrovoľníkov až po mediálnu kampaň,” povedal Miroslav Kaňa, výkonný riaditeľ Slovenského výboru pre UNICEF.

 

„Myšlienka zorganizovať zbierku na pomoc deťom v zaplavených oblastiach v nás zarezonovala už keď sa táto smutná udalosť stala, pretože hodnota rodiny je nám veľmi blízka. V rámci projektu Aupark ľuďom a s dôveryhodným partnerom UNICEF sme sa preto rozhodli prostredníctvom zbierky v každom z našich nákupných centier na Slovensku, ako aj pomocou vlastných zdrojov, prispieť na tento dobrý účel,“ dodáva Mária Juritková, hovorkyňa siete Auparkov.

 

Na vianočnú zbierku nadväzuje benefičná aukcia “Dražbou anjelov pomôžeš druhým” z dielne popredných slovenských módnych návrhárov. Svoje diela venujú Lea Fekete, Lenka Sršňová, Janka Pištejová, Izabela Komjáti, Nikolo Bertok, Martin Hrča, Marcel Holubec a Richard Rozbora.

 

Aukcia “Dražbou anjelov pomôžeš druhým” sa uskutoční 10. marca 2011 v Auparku v Bratislave. Výstava aukčných predmetov bude realizovaná v termíne od 21.2. do 6.3.2011 v Auparku v Bratislave. Zárukou úspechu je participácia Aukčnej spoločnosti SOGA, ktorá už desiatky rokov pomáha napĺňať misiu a prácu UNICEF svojim profesionálnym a odborným vstupom.

 

Sme poctení, že akciu podporili až deviati poprední módni návrhári na Slovensku. Verím, že ich mená ako aj vklad aukčnej spoločnosti SOGA budú zárukou úspechu a podarí sa nám získať ďalšie prostriedky na pomoc partnerským školám UNICEF a na vzdelávacie program na Slovensku,” povedala Jana Kelecsényi, manažérka pre získavanie zdrojov Slovenského výboru pre UNICEF.

 

Súčasťou výstavy a aukcie budú aj “anjeli” vyrobení žiakmi škôl, ktorým prostriedky zo zbierky a aukcie pomôžu. Ich “anjeli” sú symbolickým poďakovaním za pomoc a podporu ich škole. Žiaci s nadšením zhotovili celkovo piatich anjelov – žiaci ZŠ s MŠ Lúky Vráble vyrobili anjelov-dvojičky – Urbana a Lukáša a SOŠ na Lipovej ulici v Handlovej troch rôznych anjelov – chlapca Cypriána a dievčatá Elišku a Filipku.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.