AKO NA TO: ŽENSKÉ VECI
Autor(ka) : MV
Dátum a čas : 16.2.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Intímna časť ľudského tela je najnáchylnejšou partiou na rôzne choroby, zápaly, či iné nepríjemnosti. Najčastejšie trpia týmito problémami ženy. Môže sa stať, že po pobyte v bazéne alebo wellness centre pociťujete v intímnej oblasti nepríjemné pálenie a svrbenie. Prinášame vám niekoľko rád, ako im úspešne predchádzať, pretože aj príjemný zážitok z wellness môže mať nepríjemné dozvuky...

Intímna časť ľudského tela je najnáchylnejšou partiou na rôzne choroby, zápaly, či iné nepríjemnosti. Najčastejšie trpia týmito problémami ženy. Môže sa stať, že po pobyte v bazéne alebo wellness centre pociťujete v intímnej oblasti nepríjemné pálenie a svrbenie. Prinášame vám niekoľko rád, ako im úspešne predchádzať, pretože aj príjemný zážitok z wellness môže mať nepríjemné dozvuky...

 

Vaginálny ekosystém a jeho rovnováha má veľký význam pre všeobecné zdravie žien, osobitne čo sa týka ich sexuálnej a reprodukčnej stránky. Častou príčinou návštev gynekologickej ordinácie sú zápaly pošvy alebo kvasinkové infekcie sprevádzané bolesťou a vaginálnym výtokom. Mnohé štúdie poukazujú na fakt, že viac ako 70% všetkých žien má opakované vaginálne problémy. V týchto prípadoch by ste určite nemali nechávať nič na náhodu a nespoliehať sa ani na samoliečbu, ale čo najrýchlejšie sa obrátiť na svojho lekára.

 

Odborník vám odporučí správnu liečbu, ktorá vám určite pomôže. No častokrát sa stáva, že lieky spolu s problematickými baktériami zničia aj vaginálnu mikroflóru, čo môže spôsobiť ďalšie komplikácie. Na to, aby ste týmto problémom predišli, je tu pár rád, ktoré by sa mali stať neodmysliteľnou súčasťou vášho života.

 

  1. Prednosť má „príroda“

-          Uprednostňujte bavlnenú spodnú bielizeň pred syntetickými materiálmi. Na pranie spodnej bielizne používajte hypoalergénne pracie prášky, perte pri vyššej teplote a spodné prádlo si prežehlite žehličkou. Aviváž radšej nepoužívajte.

-          Aj keď tango nohavičky vyzerajú sexi, siahnite radšej po klasických nohavičkách, ktoré netlačia na intímne partie a neodierajú ich.

-          Pri prevencii pred zápalmi pošvy môžete siahnúť po probiotických vaginálnych čapíkoch.

Tip: GYNTIMA vaginálne čapíky probiotica forte vytvárajú živnú pôdu pre Laktobacily. Tie potláčajú množenie  hnilobných a plesňotvorných baktérií a tým chránia zdravie pošvy.

 

  1. Pravidelná intímna hygiena je základ

-          Pravidelná hygiena o intímne partie je potrebná, no všetko s mierou. Inak sa môže ľahko stať, že si problémy skôr privodíte. Vyhnite sa parfumovaným hygienickým potrebám – či už parfumovanému farebnému toaletnému papieru, ale aj parfumovaným vložkám, intímkam.

-          Vyskúšať môžete špeciálne prípravky určené na intímne partie, no aj tu platí - primerane. V súčasnosti je dostupných množstvo gélov, vodičiek, či iných produktov, ktoré nájdete na regáloch lekární či drogérií.

Tip: Vhodným prípravkom je GYNTIMA intímny umývací gél, ktorý pomáha predchádzať vaginálnym infekciám. Obsahuje účinnú látku pinarol – výťažok zo smrekových výhonkov a čerstvého ihličia, ktorý má antibakteriálne účinky. Kyselina mliečna reguluje pH a pôsobí ako hydratačný faktor.

Vyskúšať tiež môžete GYNTIMA intímnu penu, ktorá obsahuje výťažky z Aloe vera s protizápalovým účinkom a zaručí vám sviežosť po celý deň.

Ak máte doma malú slečnu, výborné výsledky pri ochrane jej zdravia dosiahnete použitím prípravku GYNTIMA detský intímny umývací gél, ktorý  je určený pre dievčatá od 3 rokov, kedy ešte nie je obranyschopnosť pošvy dostatočne vyvinutá.

 

  1. Prevencia nadovšetko

-          Veľmi dôležitá je opatrnosť na verejných toaletách. Ak je to možné, vyhnite sa im. Ak sa však rozhodnete použiť ich, snažte sa o čo najmenší dotyk pokožky s doskou a poriadne si umyte ruky.

-          Pri návšteve kúpalísk a bazénov si nezabudnite pribaliť druhé plavky. Akonáhle vyjdete z vody, prezlečte sa z mokrých plaviek do suchých.

-          Samozrejmosťou pre intímne zdravie je vernosť partnerovi. Časté striedanie sexuálnych partnerov neprospieva vášmu telu, ani zdraviu.

 

  1. Zdravý životný štýl

-          Časté príčiny zápalov pošvy súvisia aj s nezdravým životným štýlom. V strave sa vyhnite cukrom, uprednostňujte zeleninu a bielkoviny na úkor sladkostí.

-          Nazabudnite ani na správny pitný režim – vylúčte sladené bublinkové nápoje a nahraďte ich čistou vodou a čajmi.

-          Posilňujte si imunitu nielen doplnkovými preparátmi, ale najmä pravidelným športovaním a prechádzkami na čerstvom vzduchu.

 

  1. Pravidelné „návštevy“

Napriek všetkému - neodmysliteľnou súčasťou starostlivosti o intímne partie sú pravidelné prehliadky u gynekológa. Diagnostikuje začínajúce problémy a pomôže ich odstrániť skôr, než by mali ďalekosiahlé nežiaduce následky.

 

 

Rada na záver:

Ak pocítite svrbenie v oblasti pošvy, nepodliehajte hneď panike. Svrbenie totiž môže vzniknúť aj v dôsledku zvýšenej sekrécie, či nárastu hmotnosti. Napriek tomu ho však nepodceňujte a navštívte svojho gynekológa.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.