PLES V OPERE VSTUPUJE DO NOVEJ DEKÁDY - HOSTIA 11. PLESU V OPERE ZNOVA PODPORIA PRÍSTUP ZNEVÝHODNENÝCH OBČANOV KU KULTÚRE
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 27.12.2010 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Brány plesovej sezóny otvorí XI. ples v opere už 8. januára 2011, čím vstúpi toto prestížne spoločenské podujatie do svojej novej dekády. S plesom v opere je už po druhýkrát spojená dobročinná zbierka, ktorej výťažok je určený na podporu kultúrnych podujatí pre znevýhodnených spoluobčanov. Jedenástym plesom v opere bude hostí sprevádzať moderátorka Adriana Kmotríková. Viac ako šesťsto prominentných hostí bude zabávať svojim vystúpením napríklad Karel Gott, Richard Müller, či skupina I.M.T. Smile. Ples otvorí hviezda večera, nemecká speváčka Sandra.

Brány plesovej sezóny otvorí XI. ples v opere už 8. januára 2011, čím vstúpi toto prestížne spoločenské podujatie do svojej novej dekády. S plesom v opere je už po druhýkrát spojená dobročinná zbierka, ktorej výťažok je určený na podporu kultúrnych podujatí pre znevýhodnených spoluobčanov. Jedenástym plesom v opere bude hostí sprevádzať moderátorka Adriana Kmotríková. Viac ako šesťsto prominentných hostí bude zabávať svojim vystúpením napríklad Karel Gott, Richard Müller, či skupina I.M.T. Smile. Ples otvorí hviezda večera, nemecká speváčka Sandra.

„Teší nás, že už jedenásty rok je ples v opere  synonymom najprestížnejšej spoločenskej a kultúrnej udalosti v našej krajine a reprezentuje Slovensko doma, aj v zahraničí. Je pre nás cťou, že môžeme byť hostiteľom tohto podujatia, ktoré okrem noblesy a elegancie spolu so svojimi hosťami pomáha ľuďom, ktorí z rôznych, či už zdravotných alebo sociálnych dôvodov, majú sťažený prístup ku kultúre,“ hovorí Andrea Cocherová, riaditeľka úseku komunikácie a značky spoločnosti Orange Slovensko, zástupkyňa hostiteľa a spoluautorka myšlienky plesu v opere.

 

V minulom roku sa vďaka podpore Nadácie Orange a zbierke medzi hosťami podarilo  zrealizovať 20 originálnych projektov pre sociálne a zdravotne znevýhodnených spoluobčanov v rámci grantového programu Kultúra bez bariér. V tomto roku vyhlásila Nadácia Orange druhý ročník tejto zbierky s vkladom 20 000 eur, ktoré budú spolu s príspevkami hostí plesu v  rozdelené medzi projekty rôznych divadelných, tanečných a hudobných združení na Slovensku.

 

„Kultúra a umenie by mali byť dostupné každému bez ohľadu na jeho sociálnu situáciu či zdravotný hendikep. Som veľmi rada, že vďaka nadačnému programu Kultúra bez bariér a s prispením hostí plesu v opere sa ku kultúre dostanú aj ľudia, ktorí k nej majú inak sťažený prístup“ vysvetľuje ambasádorka zbierky, herečka Zdena Studenková.

 

Program XI. Plesu v opere je aj tento rok plný hviezdnych vystúpení umelcov zo slovenskej aj zahraničnej scény. Celosvetovo známa nemecká speváčka Sandra úderom na gong otvorí plesovú sezónu a o polnoci osvieži zábavu svojimi hitmi. V historickej budove Slovenského národného divadla vystúpi aj nevidiaci „slovenský Andrea Bocelli“ Maroš Bango,  jeden z umelcov, ktorému v ceste za splnením umeleckého sna pomohol program Kultúra bez bariér. „Ľudia by mali snívať, lebo ich to nič nestojí. Mne sa ten môj sen splnil a som šťastný, že môžem zaspievať na tak prestížnej udalosti, akou je ples v opere," hovorí Bango. Pôžitok z vážnej hudby si budú môcť hostia vychutnať v podaní tenoristu Ota Kleina. Skvelú zábavu, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou plesu , rozprúdia stálice slovenského a českého hudobného neba Richard Müller, I.M.T. Smile a slávny „český slávik“ Karel Gott. Nezabudnuteľné chvíle prinesie aj vystúpenie talentovaných mladých spevákov Martina Chodúra a Nely Pociskovej.

 

Na vysokú úroveň plesu v opere, tak ako počas jeho uplynulých desiatich ročníkov, dohliada Čestný plesový výbor. Tvoria ho osobnosti slovenskej kultúrnej, podnikateľskej, spoločenskej a akademickej sféry: operný spevák Peter Dvorský, generálny riaditeľ Mercedes-Benz Slovakia Andrej Glatz, herec Martin Huba, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič, riaditeľ SND Ondrej Šoth, profesor Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Pavel Traubner, operná speváčka Ľubica Vargicová a popredná slovenská herečka Emília Vášáryová.

 

Celospoločenský prínos plesu vyzdvihuje aj Deana Lutherová, odborníčka na etiketu a protokol. „Veľmi ma teší, že na Slovensku vznikol ples, ktorý nastavuje latku a určuje trendy v plesovej a spoločenskej etikete a v pozitívnom zmysle slova ovplyvňuje spoločenskú úroveň a organizáciu ostatných podujatí tohto druhu. Verím, že aj v novej dekáde bude ples v opere plniť svoje poslanie a každým rokom posúvať úroveň plesovej zábavy o niečo vyššie“, uviedla Lutherová.

 

O jedinečný zážitok sa aj tento rok postará režisér Ján Ďurovčík a architekt Miloš Pietor, ktorý sa už od prvého ročníka stará o úpravu a výzdobu priestorov historickej budovy Slovenského národného divadla.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.