Trápi vás tehotenská zápcha? Vyskúšajte probiotiká
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 17.12.2010 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Prinesú vám úľavu a podľa prieskumov prospejú aj vášmu bábätku. Vedci zistili, že ich užívanie v tehotenstve znižuje výskyt alergií u detí, predovšetkým atopického ekzému, a to až o 50 %.

Prinesú vám úľavu a podľa prieskumov prospejú aj vášmu bábätku. Vedci zistili, že ich užívanie v tehotenstve znižuje výskyt alergií u detí, predovšetkým atopického ekzému, a to až o 50 %.

Plánovanie materstva a tehotenstva je obdobie, ktoré si chce každá budúca mamička vychutnať v čo najväčšej pohode. Zároveň chce mať istotu, že poskytuje dieťatku to najlepšie. Na trhu je pomerne veľa prípravkov s mixom vitamínov a minerálov, ktoré dopĺňajú zvýšené nároky na stravovanie počas tehotenstva. Tie však až doteraz nedokázali riešiť žalúdočné a tráviace problémy, ktoré sužujú mnoho tehotných žien. 

Črevná sliznica zdravého človeka je prirodzeným domovom veľkého množstva rôznych mikroorganizmov. Dnes už je dobre známe, že črevné baktérie sú veľmi dôležité pre udržanie nášho zdravia. Niektoré sa tiež začali používať ako probiotiká. Sú to živé mikroorganizmy, ktoré majú priaznivé zdravotné účinky, ovplyvňujú trávenie, udržujú zdravú črevnú flóru a používajú sa na pomoc pri črevných ťažkostiach. Najbezpečnejším a najviac dokumentovaným probiotickým kmeňom, ktorý je overený množstvom klinických štúdií, je Lactobacillus Rhamnossus GG (LGG). Táto probiotická kultúra je prirodzenou súčasťou črevnej flóry s dokázaným účinkom na imunitný systém. LGG taktiež zlepšuje vstrebávanie a účinnosť niektorých vitamínov a minerálov, čo pridáva zmysel jeho užívaniu spoločne s výživovými doplnkami pre tehotné ženy.

Živá probiotická kultúra LGG a jej vplyv na zápchu, zdravú vaginálnu flóru a prevenciu pred infekčnými chorobami v tehotenstve

Ženy sa počas tehotenstva bežne stretávajú s rôznymi tráviacimi ťažkosťami. Hormóny spomaľujúce trávenie spomaľujú aj činnosť čriev, čo vedie k vzniku zápchy a pocitu „preplnenosti“. „Živá probiotická kultúra LGG zvyšuje prirodzenú imunitu organizmu, udržiava zdravú črevnú flóru, zmierňuje zápchu, nafukovanie a poruchy trávenia sprevádzajúce tehotenstvo. Je potrebné zdôrazniť, že pomáha tiež udržiavať zdravú vaginálnu flóru, čím znižuje riziko vzniku vaginálnych infekcií a predčasného pôrodu,“ vysvetľuje MUDr. Andrea Vašková, gynekologička z Gynekologickej ambulancie v Prešove a matka polročného Miška. Optimálna imunitná reakcia je v tehotenstve nevyhnutná aj pri prevencii pred infekčnými chorobami. Štúdie potvrdili, že pri konzumácii produktov so živou probiotickou kultúrou LGG sa významne znižuje počet potenciálne škodlivých baktérií v nosnej dutine. Podľa záverov štúdií, priaznivý účinok LGG spočíva v stimulácii B-lymfocytov, ktoré môžu migrovať do horných dýchacích ciest a stimulovať vyššiu tvorbu protilátok.

Najnovšie vedecké poznatky o vplyve probiotík na výskyt alergií u detí v neskoršom veku

Posledné výsledky výskumov v oblasti probiotík naznačujú, že ich užívanie v tehotenstve pôsobí preventívne pred rozvinutím alergických reakcií u detí v neskoršom veku. „Štúdie dokazujú, že ak žena užíva počas tehotenstva probiotiká alebo jej dieťa prijíma probiotiká počas prvých šiestich mesiacov svojho života, riziko vzniku atopického ekzému u dieťaťa v neskoršom veku sa znižuje na polovicu. Atopický ekzém je ochorenie, ktoré spôsobuje závažné kožné vyrážky a postihuje cca 15 % detí. Pri užívaní živej probiotickej kultúry LGG mu možno predísť až v 50 % prípadov. Predpokladá sa, že probiotiká doslova preprogramujú imunitný systém novorodenca,“ informuje MUDr. Andrea Vašková.

 

Komplexná dávka vitamínov, minerálov a 1 miliarda živých probiotických baktérií LGG v 1 tabletke

Každá žena chce mať istotu, že poskytuje sebe aj svojmu dieťatku to najlepšie, a to jednak tesne pred plánovaným otehotnením, v čase tehotenstva a aj v čase dojčenia. „Multi-tabs Perinatal® je prvá tabletka, v ktorej raz denne užijete kompletnú dávku vitamínov a minerálov v kombinácii so živou probiotickou kultúrou LGG,“ informuje MUDr. Andrea Vašková a dopĺňa: „primeraným obsahom vitamínov, minerálov a stopových prvkov ako sú selén, zinok, železo či horčík zabezpečuje zdravý vývoj dieťatka a spojením so živou probiotickou kultúrou pomáha udržiavať zdravie tehotnej aj dojčiacej ženy. Sama som si prešla problémami s trávením v tehotenstve, takže verte, viem o čom hovorím. Užívanie Multi-tabs Perinatal® navyše znižuje riziko vzniku atopického ekzému u detí.“

Tabletka Multi-tabs Perinatal® sa skladá z dvoch vrstiev. Jedna vrstva obsahuje LGG, druhá vitamíny a minerály. Vďaka tejto technológii sa LGG rozpúšťa až v črevnom systéme, mimo kyslého prostredia žalúdka, ktoré by mohlo baktérie zabiť. Hliníková tuba a vysúšač vo vrchnáku obalu zabezpečujú optimálne podmienky pre prežitie probiotík počas skladovania produktu. Multi-tabs Perinatal® je pre dostatočné množstvo kyseliny listovej vhodné užívať už tri mesiace pred plánovaným otehotnením, ako prevenciu rázštepových vrodených vývojových chýb plodu. Navyše neobsahuje konzervačné látky, farbivá, lepok ani laktózu a je vhodný aj pre diabetičky.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.