AKO NA TO – NEDAJTE ČIERNYM BODKÁM ŠANCU!
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 10.12.2010 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

„To je hrôza!“ – hovoríte si ráno pred zrkadlom a myslíte tým čiernu armádu na vašej tvári? Práve pre vás tu máme niekoľko tipov, ako s ňou účinne bojovať.

„To je hrôza!“ – hovoríte si ráno pred zrkadlom a myslíte tým čiernu armádu na vašej tvári? Práve pre vás tu máme niekoľko tipov, ako s ňou účinne bojovať.

 

 

Čierne bodky alebo tiež komedóny sú problémom nielen dievčat a chlapcov v puberte. Trápia ľudí každej vekovej kategórie. Vznikajú nadmerným mastením pleti, najčastejšie v T zóne (čelo, nos, brada). S komedónmi máme starosti nielen počas leta, ale aj v zime. Práve počas zimy je dôležité starať sa o pleť čo najlepšie, keďže je pleť vystavovaná mrazu a chladu a navyše aj striedaniu teplôt.

 

Naša pleť potrebuje hydratáciu, výživu a v neposlednom rade čistenie. Preto vám ponúkame niekoľko zásad pre dokonalú starostlivosť o pleť:

1. každé ráno a večer si pleť dôkladne odlíčte čistiacim mliekom           

2. vyčistite ju čistiacim gélom alebo vodičkou

3. naneste si peelingový prípravok a jemne si pokožku premasírujte, čím sa odstránia aj hlbšie nečistoty

4. natrite si na tvár vyživovací krém, ktorý vašu pleť dostatočne rozžiari a pritom hydratuje

5. nezabúdajte ani na pleťové masky, ktoré si môžete veľmi  jednoducho pripraviť v pohodlí vášho domova

 

Domáce pleťové masky

Uhorková hydratácia

Uhorka má výborné hydratačné a zároveň čistiace účinky. Maska z nej sa dá pripraviť veľmi jednoducho. Stačí, ak ju nakrájate na kolieska a poukladáte na tvár. Ak ste však zástankyne pravidla čím viac, tým lepšie, môžete si uhorku nastrúhať a zmiešať s tvarohom alebo bielym jogurtom.

 

Zemiaková očista

Výborným receptom na odmastenie pleti je maska zo zemiakovej šťavy, do ktorej namočíte tampóny a potriete si ňou tvár.

 

Mrkvová regenerácia

Mrkva sa používa nielen ako farbivo, ale aj ako prírodný regenerátor. Mrkvu nastrúhajte a zmiešajte s bielym jogurtom v pomere 1:1. Je však dôležité, aby ste nezabudli na jogurt, lebo inak sa môže stať, že vám pleť zožltne. 

 

Citrón na stiahnutie pórov

Citróny osviežujú pleť, regulujú látkovú výmenu a majú vypínací efekt. Citrónová šťava má skvelé sťahujúce a bieliace účinky, je teda vhodná hlavne pre mastnú pleť. Masku z citrónovej šťavy, zmiešanú s medom a tvarohom, naneste na tvár a zmyte po pätnástich minútach.

 

Ružovo-medová voda

Na jej prípravu potrebujete 20 g medu, 100 g vody z ružových lupeňov, 50 percentný alkohol a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Zmes zmiešajte a nalejte do fľaše. Uzavrite a nechajte odstáť na chladnom mieste. Neskôr kvapnite niekoľko kvapiek vody na vlhkú handričku, či tampón a pretrite si ňou tvár.  Voda sťahuje pokožku a hodí sa na každú pleť, zvlášť vhodne pôsobí na unavenú a ochabnutú tvár.

 

 

RADA:

Po každej maske sa nezabudnite starostlivo natrieť krémom vybraným podľa typu vašej pleti, aby sa z nej pod vplyvom mrazu a chladu nestala vysušená slivka. Ak máte s čiernymi bodkami problém už dlhší čas, je vhodné, aby ste sa v lekárni poobzerali po účinných prípravkoch určených na ich odstránenie.

 

 

TIP REDAKCIE:

  1. PURECEUTICAL dvojfázový roztok na sťahovanie pórov - pravidelným používaním tohto prípravku je možné dosiahnuť, že póry budú menej výrazné a plytšie, takže sa v nich nebude môcť zachytávať ďalšia vrstva nečistôt. Prípravok je zložený z účinných látok, ktoré vyvíjajú svoje pozitívne pôsobenie na pleť. Je vhodný pre ženy aj mužov.

 

  1. PURECEUTICAL intenzívna hĺbková čistiaca pena na tvár, krk a dekolt  je vysoko efektívnym povrchovým peelingom a čističom pórov. Je výborným pomocníkom pri uvoľňovaní a odstraňovaní starnúcich buniek, mastnoty a nečistôt, naviac je  obohatená aj o účinnú látku, ktorá zohráva dôležitú úlohu pri prevencii tvorby vrások.
 


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.