Štíhla vďaka sóji!
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 29.11.2010 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Videli ste už Aziatov s nadváhou? Za svoju štíhlosť vďačia najmä pestrej a zdravej strave. Tieto ďalekovýchodné národy získavajú prevažnú väčšinu proteínov zo strukovín, ako je napríklad sója a v menšej miere z rýb, pričom hovädzie alebo bravčové mäso u nich na tanieri nájdete len zriedka.

Videli ste už Aziatov s nadváhou? Za svoju štíhlosť vďačia najmä pestrej a zdravej strave. Tieto ďalekovýchodné národy získavajú prevažnú väčšinu proteínov zo strukovín, ako je napríklad sója a v menšej miere z rýb, pričom hovädzie alebo bravčové mäso u nich na tanieri nájdete len zriedka.

 

Jednou z potravín, ktorú pravidelne konzumujú, je sója. Táto strukovina je nielen „diétna“, ale aj zdravá. Viaceré výskumy dokazujú, že národy v Číne, Japonsku a Kórei majú nižší cholesterol, sú štíhlejší a menej trpia srdcovocievnymi ochoreniami. Sójové bôby obsahujú viac proteínov a železa ako mäso, viac vápnika ako mlieko a viac vitamínu B1 ,B 2 a  B6 ako vajcia a to všetko bez cholesterolu. Ak chcete do svojho každodenného jedálnička zaradiť sóju aj vy, môžete ju vyskúšať napríklad v podobe chutnej nátierky. Nátierka s pažítkou od spoločnosti Alfa Bio neobsahuje žiadne farbivá ani konzervačné látky. Vďaka lahodnej chuti si ju obľúbia všetci členovia rodiny, či už natretú na pečive alebo ako náplň v slaných koláčoch a pirohoch.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.