Vlasové trendy Schwarzkopf Looks majú svoju slovenskú tvár
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 25.11.2010 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

V roku 2010 po štvrtýkrát vytvoril vlasový expert Armin Morbach v spolupráci so Schwarzkopf „Looks for you“ - medzinárodné vlasové trendy pre nadchádzajúcu sezónu. Štyri trendové Looky sú navrhnuté tak, aby spojili nápady zo sveta prehliadkových mól a šoubiznisu s každodenným životom a umožnili ženám vytvoriť si originálne kreatívne účesy, ktoré sú práve „in“. Krása slovenských žien je medzinárodne uznávaný fenomén. Denne sa s ňou stretáva aj vlasový expert Marek Kopanica, ktorý sa túto sezónu nechal inšpirovať medzinárodnými Schwarzkopf Looks 2010 a vytvoril ich kreatívnu slovenskú verziu.

V roku 2010 po štvrtýkrát vytvoril vlasový expert Armin Morbach v spolupráci so Schwarzkopf „Looks for you“ -  medzinárodné vlasové trendy pre nadchádzajúcu sezónu. Štyri trendové Looky sú navrhnuté tak, aby spojili nápady  zo sveta prehliadkových mól a šoubiznisu s každodenným životom a umožnili ženám vytvoriť si originálne kreatívne účesy, ktoré sú práve „in“. Krása slovenských žien je medzinárodne uznávaný fenomén. Denne sa s ňou stretáva aj vlasový expert Marek Kopanica, ktorý sa túto sezónu nechal inšpirovať medzinárodnými Schwarzkopf Looks 2010 a vytvoril ich kreatívnu slovenskú verziu.

 

V mesiacoch apríl až máj prebiehala na web stránke www.schwarzkopflooks.sk súťaž s názvom „Staňte sa tvár Schwarzkopf Looks 2010“.  Odborná porota zložená zo špičkových odborníkov: kaderníka Mareka Kopanicu, fotografa Martina Klima a zástupcov spoločnosti Schwarzkopf & Henkel, vybrala spomedzi viac ako 700 súťažiacich 4 víťazky reprezentujúce jednotlivé Looky. Víťazky získali možnosť nafotiť foto editoriál, v štýle svojho Looku, v mesačníku Emma a kozmetické balíčky Schwarzkopf v hodnote 100 €. Na tvorbe editoriálu spolupracovali s kaderníkom Marekom Kopanicom, fotografom Martinom Klimom a vizážistkou Zuzanou Klimovou.

 

Slovenskými tvárami Schwarzkopf Looks 2010 sa stali: Ingrid Lysičanová z Nitry, Eliška Gunišová zo Žiliny, Ingrid Áčová z Nového Mesta nad Váhom a Martina Pašková z Michaloviec, ktorá sa zároveň stala aj absolútnou víťazkou súťaže a okrem vyššie uvedených cien získala možnosť nafotiť svoj vlastný modelingový book v hodnote 2.500 €.

 

Ako sa z Martiny Paškovej z Michaloviec stala slovenská Bloom Intense

 

Bloom Intense je dokonalou kombináciou prírody a sily. Je plný života. Tento Look predstavuje návrat zdravo vyzerajúcich vlasov, ktoré odrážajú vyvážený životný štýl. Na medzinárodnej úrovni tento Look predstavuje Elise Crombez z Belgicka.

 

Dvadsaťjedenročná Martina Pašková z Michaloviec, študentka Akadémie policajného zboru v Bratislave, dokonale zosobňuje prirodzenosť a zmyselnosť, ktoré sú hlavnými atribútmi tohto Looku. Pre Bloom Intense sa rozhodla z jednoduchého dôvodu: „Keďže mám kučeravé vlasy, tento Look sa mi najviac páčil. Predstavuje intenzitu a radosť a aj preto mi bol blízky. Takýto účes sa dá spraviť z krátkych aj dlhých vlasov, nie je náročný na úpravu a pritom vyzerá výborne. So svojim účesom ani farbou vlasov som nikdy veľmi neexperimentovala a tak som si povedala, že je najvyšší čas skúsiť niečo nové. Marek Kopanica bol pre mňa navyše zárukou, že sa zmena určite podarí,“ uvádza spokojná víťazka Martina. 

 

Vlasový expert Marek Kopanica Martine vlasy najprv jemne zosvetlil technikou „tón v tóne“ a následne sa sústredil najmä na ich úpravu. „Tvar vĺn je kľúčový a preto musí vyniknúť. Vlny by mali pôsobiť rafinovane rozšanteným charakterom. Každý prameň zopnem na rovnakom mieste, aby sa pružne točili, ale nevyzerali ako ruličky. Následne na ne nanesiem fixátor a lesk. V prípade potreby ich ešte občas na záver rozčešem,“ vysvetľuje tvorivý proces Marek Kopanica.

 

Odporúčané produkty: farba Essential Color 225, šampón Gliss Kur Oil Nutritive, penové tužidlo got2b megalomania.

 

 

Ingrid Áčová z Nového Mesta nad Váhom sa mení na Eastbeat

 

Ide o výnimočný a výrazný rebelský Look pre nezávislé a nepoddajné ženy, ktoré milujú extravaganciu. Tento účes je ideálny pre ženu, ktorá chce vyčnievať z davu a potrpí si na módne trendy. Na vlasoch najviac zaujme ich intenzívny lesk a prenikavá tmavá farba. Na medzinárodnej úrovni ho reprezentuje Nana Sidiková-Khan z Uzbekistanu. Sympatická študentka medzinárodných vzťahov a diplomacie, dvadsaťpäťročná Ingrid Áčová z Nového Mesta nad Váhom dokonale stelesňuje temperament a individualitu, ktoré sú pre Look Eastbeat charakteristické.

 

„Som trošku extravagantná, nebojím sa zmien a nových možností a mám rada adrenalín,“ uvádza Ingrid, ktorá podstúpila najväčšiu zmenu imidžu z pôvodných polodlhých vlasov na súčasný Eastbeat Look. Spočiatku sa zmeny trocha obávala, ale nakoniec sa nechala nahovoriť: „ Zmena imidžu? Vždy, keď počujem toto slovné spojenie, automaticky sa mi zlepší nálada. Mám rada zmeny – zmena je život!“

 

Napriek entuziazmu však Ingrid tvorivý proces veľmi prežívala: „Moja premena bola asi najradikálnejšia zo všetkých Lookov. Priznám sa, že keď ma Marek začal strihať, nezmohla som sa na slovo, mala som zmiešané pocity, rozmýšľala som ako budem vyzerať a čo povie na moju zmenu moje okolie. Takmer až do konca strihania som sa bála pozrieť do zrkadla, ale bola som v dobrých rukách a tak ten strach postupne opadol. A výsledok? Super moderný Look, s ktorým som veľmi spokojná. Som iná ako väčšina žien na Slovensku a stala som sa aj stredobodom pozornosti z čoho mám radosť.“    

 

Marek Kopanica najprv vlasy skrátil z polodlhých na krátke, aby ich následne zafarbil na tmavo. Eastbeat je podľa neho praktický a štýlový zároveň: „ Styling dodáva vlasom lesk a zanecháva ich príjemné na dotyk a preto je v tomto Looku veľmi dôležitý. Účes dáva možnosť vyniknúť ženskému krku a dlhej šiji, keďže sa pri každom pohybe hlavy mení.“

 

Odporúčané produkty: farba Schwarzkopf Brillance 981, šampón Gliss Kur Asia Straight, modelovacia guma Taft Looks Power ´n Touch.

 

 

Dokonale ženských Look rokov 40tych v podaní Elišky Gunišovej zo Žiliny

Hollyred

 

Tento Look je charakteristický intenzívnymi červenými vlasmi so žiarivými veľkými vlnami. Dokonalosť a pôvab predstavujú hlavnú esenciu Hollyred a pri pohľade na atraktívnu študentku kulturológie, dvadsaťjedenročnú Elišku Gunišovú zo Žiliny možno konštatovať, že jej tento Look sedí ako uliaty.  

 

Budúca kultúrna referentka či organizátorka kultúrnych podujatí sa do súťaže prihlásila, pretože chcela vyhrať balíček kozmetiky. Obľubuje produkty Gliss Kur, ktoré tvoria hlavnú starostlivosť o jej vlasy.  Víťazstvo ju preto veľmi prekvapilo a zmeny imidžu sa mierne obávala: „Na jednej strane ma potešilo, že pôjdem do salónu Mareka Kopanicu a bude ma fotiť Martin Klimo, avšak na druhej strane som sa bála toho ako budem vyzerať s prefarbenými vlasmi, keďže dovtedy som ich nikdy zafarbené nemala a so svojou farbou som bola spokojná. Spolupráca s Marekom však dopadla výborne a ani príliš nezmenil moju prirodzenú farbu vlasov, takže som bola nadmieru spokojná. “

 

Marek Kopanica takmer vôbec nezmenil pôvodnú dĺžku vlasov, ktoré zafarbil šampónom na zvýraznenie pôvodnej farby. Vlasom dodal žiarivé veľké vlny a vzopol ich dohora. Výsledkom boli hollywoodske vlasy s nádychom osudovej príťažlivosti.

 

Odporúčané produkty: farba Palette Deluxe 667, šampón Schauma Color Shine, sprej na ochranu pred teplom got2b guardian angel.

  

Ingrid Lysičanová z Nitry ako Combback 

 

Elegancia a ľadový kľud, s ktorým okolo seba šíri atmosféru sily a nezávislosti každá biznis žena. Combback siaha od štýlovej disko krásky po príťažlivú a nóbl manažérku. Dvadsaťročná študentka práva, Ingrid Lysičanová z Nitry disponuje všetkými atribútmi, aby vzbudila v každom mužovi obdiv a rešpekt zároveň.

 

Pre Combback Look sa rozhodla celkom spontánne. Zmeny sa zo začiatku obávala, no nakoniec bola so svojim vzhľadom spokojná: „Tento Look bol dosť blond. Najprv som sa trochu zľakla, že budem mať veľmi svetlý blond odtieň, ale Marek Kopanica to spravil perfektne. Moja pôvodná farba vlasov bola už aj tak dosť bledá s nádychom špinavej blond, takže nešlo o nejakú výraznú zmenu. Kaderník mi len zosvetlil časti okolo tváre čomu som bola rada, keďže som nechcela neprirodzené vyrastanie mojich vlasov z napríklad platinovej blond. Zostrihal mi končeky a až pri konečnom stylingu to bolo o niečo komplikovanejšie, keďže som mala vysoký kučeravý výčes.“ 

 

Vďaka šampónu Schauma Push Up Volume pre až o 100% väčší objem vlasov a laku Taft Ultra Argan Oil získali vlasy nádherný objem a dokonale držali svoj tvar. Objemné, do hora vyčesané blond vlasy s fascinujúcim leskom tak mohli zažiť veľký návrat a z Ingrid Lysičanovej sa aspoň nachvíľu stala nemecká supermodelka Eva Padberg, ktorá tento Look zosobňovala na medzinárodnej úrovni. 

 

Odporúčané produkty: farba Perfect Mousse 950, šampón Schauma Push Up Volume, lak na vlasy Taft Ultra Argan Oil.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.