Pramenitá voda Rajec vás pred sviatkami spoľahlivo nabije energiou - „Zapite“ predvianočný stres!
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 22.11.2010 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

V zimných mesiacoch neustále bojujeme s viacerými prekážkami. Náš imunitný systém je dennodenne vystavený nepriaznivým vplyvom, ako sú napríklad vietor, mráz, teplotné rozdiely vznikajúce pri prechodoch z tepla do zimy a naopak, nedostatok zeleniny či ovocia v našom jedálničku a v neposlednom rade každoročný stres z blížiacich sa sviatkov.

V zimných mesiacoch neustále bojujeme s viacerými prekážkami. Náš imunitný systém je dennodenne vystavený nepriaznivým vplyvom, ako sú napríklad vietor, mráz, teplotné rozdiely vznikajúce pri prechodoch z tepla do zimy a naopak, nedostatok zeleniny či ovocia v našom jedálničku a v neposlednom rade každoročný stres z blížiacich sa sviatkov. Poznajú ho predovšetkým ženy – manželky, matky či priateľky, bez ktorých by sviatočné dni neboli dokonalé. Kolotoč zháňania vianočných darčekov, generálneho upratovania, varenia a pečenia pred Štedrým večerom či Silvestrom si vyžaduje nevyčerpateľné zásoby energie. Nečudo, že stále väčšie množstvo žien upadá pred sviatkami do depresií, zápasí s migrénami, podráždeným žalúdkom alebo v „lepšom prípade“ s chrípkovými ochoreniami. Nenechajte svoje telo napospas týmto nástrahám a vyskúšajte niekoľko jednoduchých trikov – spolu s pramenitou vodou Rajec si dobijete baterky raz – dva!

 

 

Ako prežiť Vianoce

V zápale povinností a predsviatočného zhonu sa nám ľahko stane, že sa nenapijeme aj niekoľko hodín. A to si už vedome koledujeme o podráždenosť, spomalené reakcie, malátnosť, bolesti alebo krútenie sa hlavy. Ak sú vám tieto príznaky známe, vedzte, že ste sa stretli s prichádzajúcou dehydratáciou vášho tela. V strese, v akom sa väčšina z nás počas vianočných príprav dlhodobo nachádza, navyše stúpa spotreba tekutín v našom tele. Tým sa dostávame do začarovaného kruhu, na konci ktorého stoja vážnejšie zdravotné problémy, ako je nízky tlak, zápcha, spomaľovanie metabolických procesov či vznik obličkových kameňov.

Zázrak menom voda

Aby ste si obdobie vianočných sviatkov  tento rok skutočne vychutnali, dodržiavajte niekoľko jednoduchých zásad. Základom vášho úspechu je pravidelný príjem tekutín, a to predovšetkým čistej pramenitej vody. Pri ich nedostatku sa výrazne spomaľujú tráviace procesy. Nebezpečná je tiež nárazová konzumácia vody, keď vás po ťažkom jedle prepadne neutíšiteľný smäd. Môžete si tak preťažiť obličky, srdce a ďalšie orgány.

Jediným spôsobom, ako sa vyhnúť problémom súvisiacim s nedostatkom tekutín v našom organizme, je mechanicky kontrolovať, či pijeme pravidelne a v dostatočných množstvách. Čas napiť sa by mal byť pre nás rovnako dôležitý, ako čokoľvek iné. Chce to iba trochu disciplíny – a voda sa stane vaším najlepším spoločníkom. Doprajte si pohár vody hneď zrána, váš žalúdok sa vám isto poďakuje. Nezabúdajte tiež piť pravidelne počas dňa, a popri spoločenskom popíjaní sa držte zlatého pravidla – za každý pohárik alkoholu svojmu telo doprajte dvojnásobné množstvo pramenitej vody, napríklad s nízkym obsahom minerálov ako je Rajec. Predídete tak rannej bolesti hlavy či žalúdočnej nevoľnosti.

Voda nad zlato

Ak si potrebujete urýchlene dobiť baterky alebo zrelaxovať svoje telo i myseľ po extra náročnom dni, siahnite po funkčných ochutených pramenitých vodách z obľúbenej rodinky Rajec Bylinka s výťažkami z bylín materina dúška, medovka, púpava, šalvia alebo šípka. Všetky bylinky sú pestované v tých najlepších podmienkach, aby sa po zbere a  šetrnom spracovaní do bylinného extraktu, pri ktorom sa zachovajú všetky ich pozitívne vlastnosti, harmonicky spojili s prírodnou pramenitou vodou Rajec. Množstvo extraktu je stanovené tak, aby Rajec Bylinka prinášala cenné vlastnosti materinej dúšky, medovky, púpavy, šalvie alebo šípky až na váš sviatočný stôl. Všetky bylinky majú svoju výnimočnú chuť a dokážu sa popasovať so začínajúcimi príznakmi chrípky, dýchacími a žalúdočnými ťažkosťami, stresom, nervozitou či nespavosťou, ba dokonca pomôžu aj s celkovou harmonizáciou organizmu. Šťastie a veselé sviatky vám želá Rajec! J



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.