KONCERTOM THE ECSTASY OF SAINT THERESA VYVRCHOLIL PROJEKT ABSOLUT INSPIRATION
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 13.11.2010 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Piatkový večer 5. novembra sa niesol v duchu plne obsadenej sály novootvoreného klubu Loft v Bratislave. Odohral sa tu jediný koncert českej hudobnej legendy – skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa, ktorým vyvrcholil jedinečný projekt kreatívnej spolupráce slovenských a českých umelcov nazvaný Absolut Inspiration. Súčasťou vystúpenia tejto známej hudobnej formácie sa stala aj scénicky mimoriadne zaujímavá dramaturgia – „šaty zo svetla“ od návrhárky Denisy Novej, v ktorých sa predstavila speváčka skupiny Kateřina Winterová.

Piatkový večer 5. novembra sa niesol v duchu plne obsadenej sály novootvoreného klubu Loft v Bratislave. Odohral sa tu jediný koncert českej hudobnej legendy – skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa, ktorým vyvrcholil jedinečný projekt kreatívnej spolupráce slovenských a českých umelcov nazvaný Absolut Inspiration. Súčasťou vystúpenia tejto známej hudobnej formácie sa stala aj scénicky mimoriadne zaujímavá dramaturgia – „šaty zo svetla“ od návrhárky Denisy Novej, v ktorých sa predstavila speváčka skupiny Kateřina Winterová.

 

Jediný koncert Absolut Inspiration na Slovensku si nenechalo ujsť takmer 700 divákov a Loft sa tak na viac ako 90 minút rozžiaril vystúpením spájajúcim hudbu, svetlo a módny dizajn. „Šaty zo svetla“ z dielne Denisy Novej boli navrhnuté a ušité celkom novou technológiou na mieru Kateřine Winterovej. Ich jedinečnosť spočíva v tom, že dokážu inteligentne reagovať na hudbu EOST.

 

Scéna piatkového koncertu vznikla originálnym nasvietením a skvelou prácou s vizuálnymi efektmi, ktoré podčiarkli energiou nabitú atmosféru celého vystúpenia. Kateřina Winterová spolu s ostatnými členmi kapely v podaní J. P. Muchowa (basgitara), Marka Klasny (bicie) a Karla Drašara (klávesy) podali vynikajúci výkon, ktorí divákov rozhodne nenechal na pokoji. „Naši slovenskí fanúšikovia sú proste úžasní! Aj keď tu koncertujeme pomerne zriedkavo, cítili sme od nich podporu a koncert sme si skutočne užili. Skôr ma trochu mrzí, že to končí, ale bolo to skvelé.“, priznáva o turné Kateřina Winterová. „Fantastické.“, dodáva J.P.M.

 

Začiatkom októbra začali kreatívnu spoluprácu Absolut Inspiration mladí slovenskí umelci z Cvernovky svetelnými inštaláciami na rôznych miestach Bratislavy spojenými s kultúrou a mestským životom. Inštalácie boli zároveň pozvánkou na koncert The Ecstasy Of Saint Teresa v Lofte. Projekt Absolut Inspiration je symbiózou umeleckých počinov, ktoré sú inšpirované novou limitovanou edíciou fliaš Absolut Glimmer. Ich povrch je pretkaný diamantovým vzorom a vytvára hru svetla a lesku. Svetlo a žiara sú tiež ústredným motívom tohtoročnej kreatívnej spolupráce, ktorého produktom sú jedinečné svetelné šaty aj inštalácie. „Svetelnými inštaláciami v tmavých večerných uliciach sme rozžiarili rôzne zaujímavé objekty a miesta v Bratislave a priniesli tak ľuďom aj inú možnosť vnímania odosobneného verejného priestoru,“ hovorí k inštaláciám Boris Belan, jeden z členov voľného zoskupenia Umelcov z Cvernovky.

 

Projekt kreatívnej spolupráce Absolut s umelcami v zahraničí funguje už viac než 30 rokov pod rôznymi názvami, v Slovenskej republike odštartoval ako Absolut Inspiration. V tomto roku projekt spojil hudobnú skupinu The Ecstasy of St. Theresa, návrhárku Denisu Novú a umelcov z Cvernovky. Značka Absolut mieni v projekte pokračovať a osloviť ku kreatívnej spolupráci aj ďalších slovenských umelcov.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.