Užite si vianočné hodovanie bez námahy
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 16.11.2010 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Biele Vianoce už pomaly zvonia v našich srdciach. Rodina pokope, vianočný stromček, všade pokoj, dobrá nálada a chutné jedlo. Keďže sviatočné dni sú pre všetkých jednými z najkrajších v roku, zamestnávame svoje mysle dlhý čas dopredu tým, ako všetko pripraviť, aby sme si mohli rodinné a priateľské stretnutia naplno vychutnať. Sviatočné hodovanie k sviatkom bezpochyby patrí a netrvá len na vianočný Štedrý deň. Pokračuje aj medzi sviatkami a končí oslavou nadchádzajúceho roka. V rodinách sa starostlivo pripravujú chutné sviatočné dobroty. Pri ich príprave je možné siahnuť aj po hotových výrobkoch, ktoré uľahčia čas, námahu a zároveň zaručia perfektný výsledok. Prinášame niekoľko tipov na kvalitné chutné pochúťky, ktoré vám pomôžu vyčariť zo sviatkov nezabudnuteľné dni plné lákavých vôní a rodinnej pohody.

Biele Vianoce už pomaly zvonia v našich srdciach. Rodina pokope, vianočný stromček,  všade pokoj, dobrá nálada a chutné jedlo. Keďže sviatočné dni sú pre všetkých jednými z najkrajších v roku, zamestnávame svoje mysle dlhý čas dopredu tým, ako všetko pripraviť, aby sme si mohli rodinné a priateľské stretnutia naplno vychutnať. Sviatočné hodovanie k sviatkom bezpochyby patrí a netrvá len na vianočný Štedrý deň. Pokračuje aj medzi sviatkami a končí oslavou nadchádzajúceho roka. V rodinách sa starostlivo pripravujú chutné sviatočné dobroty. Pri ich príprave je možné siahnuť aj po hotových výrobkoch, ktoré uľahčia čas, námahu a zároveň zaručia perfektný výsledok. Prinášame niekoľko tipov na kvalitné chutné pochúťky, ktoré vám pomôžu vyčariť zo sviatkov nezabudnuteľné dni plné lákavých vôní a rodinnej pohody.

 

 

Od Mikuláša po Nový rok

 

Pre deti začínajú Vianoce už na Mikuláša. Mikulášska obchôdzka, pri ktorej nechýba anjel a nezbedný čert, býva odjakživa spojená s obdarovávaním detí. Chutným tipom pre rodičov do mikulášskych balíčkov detí sú Mikulášske perníky značky Penam, ktoré majú ovocnú náplň a veselé obaly (čertík, Mikuláš a anjelik). Deťom sa iste rozžiaria očká pri objavení tejto chutnej dobroty vo svojich vyčistených čižmičkách.

 

 

Tradičné vianočné jedlá sa na Slovensku líšia podľa regiónov. Všade však gazdinky pripravujú chutné vianočné pečivo, ku ktorému patrí aj sviatočná vianočka či veniec. Podľa starých zvykov, gazdinky vstávali už pred svitaním, aby umiesili cesto na vianočné pečivo. Tak boli vianočné lahôdky pripravené ráno na Štedrý deň pre koledníkov. V dnešnej dobe už gazdinky v noci sladko spia. Penam pre nich totiž pripravil voňavý a nadýchaný Veniec sviatočný. Je dochutený hrozienkami a posypaný mandľovými lupienkami a výborne sa hodí na raňajky na Štedrý deň, kedy ľudia zvyknú počas celého dňa postiť.

 

 

Iný kraj, iný mrav – to isté platí aj o štedrovečernej polievke. V rôznych častiach Slovenska sa pripravuje najčastejšie z kyslej kapusty, šošovice, hrachu, fazule, sušených húb alebo ovocia, s pridaním klobásky alebo údeného mäska. Ak chcete pripraviť zdravšiu variantu štedrovečernej polievky, siahnite po Kuracích rezňoch údených značky HYZA. Majú nízky obsah tuku a sú zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín.

 

 

Dni medzi sviatkami a Silvestrom sú obyčajne spojené s rodinnými a priateľskými návštevami. Sviatočné menu môžete obohatiť napríklad o šunkové rolky plnené paštétou alebo chrenovou penou. Odporúčame špeciálnu Kuraciu šunku značky HYZA, ktorá obsahuje až 84% kuracích pŕs. Táto kvalitná a chutná šunka, ktorá navyše neobsahuje lepok, sa hodí aj na prípravu chlebíčkov či jednohubiek na silvestrovskú párty.

 

 

Na studené vianočné či silvestrovské misy a chlebíčky sa výborne hodí Kuracia šunka údená od HYZY. Môžete si ju dať podľa chuti nakrájať na tenké či hrubšie plátky a naservírovať hosťom na slávnostný stôl. Okrem toho táto šunka neobsahuje lepok, takže si na nej pochutia aj ľudia na špeciálnej diéte (celiatici). Jej skvelú vôňu a chuť výborne doplní Chlieb párty značky Penam. Jeho hlavným benefitom je okrem chuti aj užší predĺžený tvar, takže z neho nakrájate na pohľad pekné malé chlebíčky ako stvorené napríklad na silvestrovskú oslavu. Je balený, čo znamená, že vydrží dlhšie a môžete si ho zobrať aj na hory na silvestrovskú lyžovačku.

 

 

 

 

 

.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.