Sú mladí Slováci sexuálni dobrodruhovia? (Prieskum – 2.časť: Sexuálne správanie mladých Slovákov)
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 14.4.2010 15:17
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Muži na Slovensku radi vyhľadávajú sex na jednu noc (Pepino hľadalo odpoveď medzi mladými ľuďmi v rámci sociálneho prieskumu)

Muži na Slovensku radi vyhľadávajú sex na jednu noc (Pepino hľadalo odpoveď medzi mladými ľuďmi v rámci sociálneho prieskumu)

Výsledky výskumu sexuálneho správania mladých Slovákov a Sloveniek naznačujú, že sa mladí muži oveľa viac ako ich ženské náprotivky oddávajú sexuálnym dobrodružstvám. Sex na jednu noc vyhľadáva vo veku 18 - 30 rokov dvakrát viac mladých mužov ako žien!

Sex na jednu noc ma u mladých Slovákov zelenú

Výrobca kondómov a lubrikantov Pepino uskutočnil v spolupráci s neziskovou organizáciou CKM SYTS (zabezpečuje distribúciu a rozvoj študentských kariet ISIC a EURO 26), výskum zameraný na zmapovanie sexuálneho správania mladých Slovákov a Sloveniek vo veku 18 - 30 rokov. V anonymnom internetovom výskume sa mohli mladí ľudia vyjadriť k otázkam týkajúcich sa partnerskej nevery, používania ochrany pri sexe, veku prvého pohlavného styku a pod. Výsledky okrem iného ukazujú, že mladí muži sa častejšie oddávajú nezáväznému sexuálnemu styku na jednu noc, zatiaľ čo ženy sú v postoji k jednorazovým sexuálnym radovánkam konzervatívnejšie a príliš ich nevyhľadávajú.

Muži ako hriešne samce, alebo môžu za všetko gény?

 Viac ako štvrtina mužov - presne 27,6% - sa vo výskume otvorene prihlásila k tomu vyhľadávaniu sexuálnych dobrodružstiev, najmä pokiaľ ide o tzv. jednorazovky. Z celkového počtu žien sa v porovnaní s mužmi stavia k sexu na jednu noc pozitívne len 8,1% nežného pohlavia. Muži sú teda, zdá sa, silnejšie hnaní hlboko zakorenenými pudmi rozsievať svoje semeno medzi čo najširší okruh samíc, aby tak zaručili pokračovanie vlastného rodu. A ženy, ako je známe, sa viac zameriavajú na to, aby zabezpečili čo najkvalitnejšiu génovú výbavu pre svoje potenciálne potomstvo.

Úspech mužov u žien nie je veľmi výrazný

Na základe otázky, ktorá sa snažila odhaliť, či a v akej miere obe pohlavia zámerne vyhľadávajú sex na jednu noc, možno ale iba ťažko usudzovať, že sú muži promiskuitnejší než ženy. Výsledky osobných preferencií nehovoria nič o tom, ako sú v tejto aktivite – vo vyhľadávaní príležitostí na nezáväzný pohlavný styk - úspešní. Podľa otázky skúmajúcej priemerný počet sexuálnych partnerov možno predpokladať, že hoci viac ako štvrtina mužov (27%) vyhľadáva sexuálne dobrodružstvá, len malý podiel z nich mal v doterajšom priebehu života viac ako 5 sexuálnych partnerov.

Silné reči a „skutek utek“?

Akokoľvek sa teda muži ukazujú odviazanejší a spontánnejší, čo sa krátkodobých vzplanutí motivovaných túžbou po sexuálnom styku týka, zvláštnosťou zostáva, že na počte sexuálnych partneriek sa tento trend príliš nepodpisuje. Sú vari muži neúspešní vo flirtovaní?  Viac ako 67% pánov - respondentov uviedlo, že za svoj doterajší život mali iba jedného sexuálneho partnera. Takmer 22% mužov do 30 rokov, teda približne podobný percentuálny podiel, aký sa otvorene vyznal zo svojich sklonov vyhľadávať sex na jednu noc, vystriedalo dvoch až piatich sexuálnych partnerov. Iba 2,5% respondentov má za sebou sexuálne skúsenosti s viac ako 5 partnermi. U žien je to dokonca iba niečo viac ako 1%. Zaujímavé je, že približne každý desiaty muž a žena vo veku medzi 18 a 30 rokov nemali žiadneho sexuálneho partnera.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.