Sviatočný zemiakový šalát
Autor(ka) : Hellmann´s
Dátum a čas : 18.12.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Príprava: Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler a petržlen uvaríme a nakrájame na kúsky. Jablko olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kocky. Šalotku nakrájame na jemno, šunku na rezančeky. Majolenku Hellmann´s Light zmiešame s Hellmann´s Dijonnaise a nadrobno nakrájanými uhorkami, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a cukrom a zľahka vmiešame do šalátu. Ozdobíme štvrtkami varených prepeličích vajíčok.

Suroviny (na 4 porcie):

§  500g zemiakov

§  80 g mrkvy

§  50 g zeleru

§  50 g petržlenu

§  1 menšie jablko

§  1 malá šalotka

§  100 g parmskej šunky

§  2 lyžice majolenky Hellmann´s Light

§  1 lyžica Hellmann´s Dijonnaise

§  3 kyslé uhorky

§  citrónová šťava

§  soľ, čierne korenie, hnedý cukor

§  5 prepeličích vajíčok

 

 

Príprava:

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler a petržlen uvaríme a nakrájame na kúsky. Jablko olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kocky. Šalotku nakrájame na jemno, šunku na rezančeky. Majolenku Hellmann´s Light zmiešame s Hellmann´s Dijonnaise a nadrobno nakrájanými uhorkami, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a cukrom a zľahka vmiešame do šalátu. Ozdobíme štvrtkami varených prepeličích vajíčok.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.