Kávové maffiny s nugátovou čokoládou
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 16.12.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:

SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:

 

200 ml mlieka

50 ml vanilkového acidofilného mlieka

3 PL instantnej kávy

2 PL práškového cukru

75 g nugátovej čokolády

2 vajcia

štipka soli

100 g masla

200 g hladkej múky

50 g pšeničnej krupice

2 ČL prášku do pečiva

maslo na vymastenie

práškový cukor na posypanie

 

POSTUP

 

* Mlieko zmiešame s acidofilným mliekom, pridáme kávu. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, potom pridáme mliečnu zmes s kávou.

 

* Múku zmiešame s práškom do pečiva a krupicou, na dvakrát ho vmiešame do žĺtkovo-mliečnej zmesi. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a votrieme ho do cesta. Na záver pridáme nasekanú nugátovú čokoládu.

 

* Mafinový plech alebo formičky prípadne košíčky vhodné na pečenie jemne vymastíme maslom, naplníme do 3/4 a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 20 až 25 minút.  

Upečené mafiny uvoľníme z formy (z košíčkov ich nevyberáme) a posypeme práškovým cukrom.

 

ČAS PRÍPRAVY: 50 minút

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.