Kurací špíz na citrónovej tráve so šalátom z paradajok, kus-kusu a byliniek s orechovým dresingom
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 22.6.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Očistené kuracie prsia nakrájame na kocky a napichneme na citrónovú trávu, ochutíme a opečieme na grile. Paradajky krátko sparíme, zbavíme kože a jadier a nakrájame na malé kocky, ktoré zamiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a kus-kusom, ktorý sme pripravili v parnom hrnci.

Pracovný postup:

 

Očistené kuracie prsia nakrájame na kocky a napichneme na citrónovú trávu, ochutíme a opečieme na grile. Paradajky krátko sparíme, zbavíme kože a jadier a nakrájame na malé kocky, ktoré zamiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a kus-kusom, ktorý sme pripravili v parnom hrnci.

 

Vlašské orechy rozsekáme v ponornom mixéry multifunkčným nožom a zamiešame s kyslou smotanou. Dochutíme ochutíme limetkou, korením a soľou. Kurací špíz podávame preliaty orechovým dressingom so zeleninovým kus-kusom.

 

 

 

Suroviny 4 porcie :

 

400      g          Kuracie prsia

4          ks        Citrónová tráva

1          ks        Paradajka

1          PL       Petržlenová vňať čerstvá

200      g          Kus-kus

200      g          Kyslá pochúťková smotana

100      g          Vlašské orechy

½         ks        Limetka

                      Soľ

                      Biele korenie

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.