Pečený losos so švédskou omáčkou
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 16.2.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Suroviny (na 4 porcie):

Suroviny (na 4 porcie):

 600 g čerstvého lososa (očistený filet)
 20 g korenia na ryby
 3 ks limetky (alebo citróna)
 50 ml olivového oleja
 200 g majonézy Hellmann´s
 100 g kyslej smotany
 50 g Gurmánskej horčice Hellmann´s
 50 g medu
 soľ, biele korenie
 50 g kapary

Príprava:

Lososa nakrájame na porcie, ochutíme korením na ryby, limetkovou šťavou a upečieme na oleji do ružova. Majonézu Hellmann´s, kyslú smotanu, horčicu a med dôkladne premiešame, podľa potreby dochutíme soľou a korením a pridáme na drobno nasekané kapary. Jednotlivé porcie ryby zalejeme studenou omáčkou, ozdobíme rezom limetky a čerstvým kôprom. Najvhodnejšie podávame s pečenými zemiakmi so smotanou.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.