Dúšok krásy a energie II.
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 20.6.2001 03:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Niekoľko hrstí čerstvých, mladých listov žihľavy a citrónovú kôru zalejte 2 litrami vody a priveďte do varu. Potom zmenšite plameň a nechajte variť ešte 30 minút...

LESKLÉ VLASY

Stredomorský nápoj

Hrsť sušeného rozmarínu zalejte horúcou vodou. Prikryte a nechajte odstáť 10-15 minút. Potom preceďte cez sitko a primiešajte lyžičku medu. Nápoj nechajte vychladnúť. Do veľkého džbánu dajte pár kociek ľadu a nalejte rozmarínový sirup, 2 poháre pomarančovej šťavy a fľašku piva. Ozdobte lístkami rozmarínu.
Rozmarín obsahuje látky, ktoré zlepšujú prekrvenie pokožky hlavy, vďaka čomu sa k vlasom dostáva viac výživných látok. Takisto zmierňuje stres a omladzuje celé telo, je bohatý na železo, jód, zinok a kremík.

Žihľavové pivo
Niekoľko hrstí čerstvých, mladých listov žihľavy a citrónovú kôru zalejte 2 litrami vody a priveďte do varu. Potom zmenšite plameň a nechajte variť ešte 30 minút. Tekutinu prelejte do nádoby, do ktorej ste nasypali pohár cukru. Dobre zamiešajte. Z droždia pripravte kvások a spolu so šťavou vytlačenou z polovice citróna pridajte do nádoby so žihľavovým vývarom. Zakryte a postavte na 3 dni na teplé miesto. Potom nápoj preceďte do fliaš a na týždeň odstavte. Podávajte s ľadom. Nápoj môžete ozdobiť citrónom alebo mätou.
Tento prázdninový, vidiecky nápoj vráti každému zdravší vzhľad a dodá dobrú náladu. Žihľava je plná vitamínov A a C, vápnika, železa, kremíka a draslíka – a tieto zložky majú vplyv na kondíciu vlasov. Žihľava takisto posilňuje a prečisťuje organizmus.

CHUDNUTIE

Grapefruitovo-ananásový nápoj

Do veľkého pohára vložte plátok ananásu a 3 kocky ľadu a potom v pomere 1:1 nalejte šťavu z ružových grapefruitov a ananásu. Pohár doplňte minerálkou a ozdobte lístkom mäty.
Grapefruit a ananás sú ideálnym ovocím pre ľudí, ktorí chcú schudnúť. Prečisťujú močové cesty, pomáhajú organizmu zbaviť sa toxínov, nadmerného množstva plynov a napomáhajú tráveniu tukov.

Koktail z jabĺk a marhúľ
Šesť sušených marhúľ uvarte do mäkka. Pol pohára jablkovej šťavy zmiešajte s bielym jogurtom a zmixujte s marhuľami. Posypte strúhaným muškátovým orieškom.
Kombinácia sladkého ovocia a jogurtu predstavuje takmer celý chod. Marhule obsahujú veľa vlákniny a málo kalórií a pritom uspokoja potrebu zjesť niečo sladké Jablká zlepšujú trávenie a vstrebávanie a oslabujú apetít.

Sušené a mrazené sú tiež dobré
Na prípravu ovocno-zeleninových nápojov je najvhodnejšie používať čerstvé ovocie a zeleninu. Ak však z nejakej príčiny nie sú dostupné, môžete použiť aj mrazené, sušené alebo konzervované prísady. V prípade výrobkov z konzervy je lepšie vyberať si konzervované vo vlastnej šťave ako v presladenom sirupe.

PEKNÉ OČI

Šťava z jabĺk a mrkvy

V pomere 1:1 zmiešajte šťavu z mrkvy a jabĺk. Tento nápoj obsahuje obzvlášť veľké množstvo beta-karoténu a vitamínu C. Zlepšuje trávenie, reguluje vylučovanie a očisťuje organizmus od toxínov. Mrkva aj jablká posilňujú imunitný systém a pomáhajú držať na uzde alergie a infekcie.

Čerstvé sú lepšie
Šťavy vytlačené z čerstvého ovocia dodávajú telu omnoho viac výživných zložiek ako šťavy kúpené v obchode. Preto je vhodnejšie, ak si ich pripravujeme sami, práve príchod leta je najlepším obdobím na ich získavanie.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.