| Ako pripraviť bulgurový pilaf | ||
| Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 6.3.2008 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... | ||
| Bulgur je produkt z celozrnnej pšenice, ktorá bola očistená, predvarená, usušená a pomletá. Výsledkom je výživná alternatíva prílohy alebo samostatného chodu s orechovou chuťou. Výhodou je minimálny čas potrebný na prípravu a vysoká výživná hodnota, ktorá prevyšuje ryžu a používa sa ako jej náhrada. Keď by sme porovnávali bulgur a ryžu natural, majú približne rovnaký obsah proteínov, vápnika a sodíka. Bulgur však obsahuje menej kalórií ale takmer dvojnásobok vlákniny a štvornásobok vitamínu B. | ||
| 
 Počas procesu mletia vznikajú tri druhy- jemný, polohrubý a hrubý. Keďže bulgur je už predpripravený, stačí ho, najmä druhy zomleté najemno, na pár minút namočiť. Môže sa však aj variť. Populárny je najmä v oblasti Stredného východu, kde sa z neho pripravuje pilaf. 
 2 poháre bulguru Postup: 
 ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. | ||