Návrat k poduškám z peria.
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 13.11.2000 11:55
Kategória : Rodina
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ak máte alergické dieťa a lekári vám odporúčali vyhodiť páperové periny a podušky a nahradiť ich molitanovými, rovnako ako spať na molitanovej podložke, nezúfajte...



Ak máte alergické dieťa a lekári vám odporúčali vyhodiť páperové periny a podušky a nahradiť ich molitanovými, rovnako ako spať na molitanovej podložke, nezúfajte.
Pokojne sa môžete vrátiť k perinám a matracom z koňskej srsti. Lekári sa mýlili. Informujú o tom v časopise Allergy a Immunology.
Tím vedcov viedol dva roky trvajúce pozorovanie uvoľňovania alergénov z molitanu a z peria. Z páperových podušiek sa uvoľňovalo menej alergénov. Bolo to spôsobené aj tým, že poťah bol z hustejšej látky.
Dobré by bolo použiť dva ľanové alebo bavlnené poťahy na seba. Hoci v molitane je alergénov menej, vylučujú sa intenzívnejšie.
A čo sa týka matrací, tie z konskej srsti alebo zo spružín nemôže molitan nikdy nahradiť.

Poznámka:

Mám priateľa alergika. Je lekár a zaoberá sa aj astromedicínou. Prisahá, že odkedy používa podušky a prikrývky z čistej ovčej vlny, navlečené v husto tkanom bavlnenom poťahu, má po problémoch. V zime ho hrejú a v lete chladia. Ja zasa prisahám na poťahy z pravého hodvábu a šijem si ich sama. Efekt je rovnaký.

P.S.
Stav alergie je vždy závisí od psychického stavu pacienta a preto sa treba zamyslieť najskôr nad tým, kde, s kým, v čom a ako žije vaše dieťa.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.