Svoje oči si musíme chrániť lepšie
Autor(ka) : Jana Šírková
Dátum a čas : 4.12.2006 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Jedným z najčastejších očných ochorení v súčasnosti je syndróm suchých očí, ktorým trpí približne každý piaty dospelý človek, ktorý navštívi ambulanciu očného lekára. Jedinečný spôsob prevencie a liečby tohto ochorenia poskytuje nový očný prípravok EYE PROTECT, ktorý v týchto dňoch prichádza na slovenský trh.

Jedným z najčastejších očných ochorení v súčasnosti je syndróm suchých očí, ktorým trpí približne každý piaty dospelý človek, ktorý navštívi ambulanciu očného lekára. Jedinečný spôsob prevencie a liečby tohto ochorenia poskytuje nový očný prípravok EYE PROTECT, ktorý v týchto dňoch prichádza na slovenský trh.

Syndrómom suchého oka sa na Slovensku diagnostikuje u každého piateho pacienta, ktorý navštívil  ambulanciu očného lekára, pričom jeho výskyt v dôsledku viacerých „civilizačných vplyvov“ stále narastá. K najvýznamnejším faktorom vzniku ochorenia patrí dlhodobé sledovanie obrazovky, či už je to televízor alebo počítač, pobyt v klimatizovaných priestoroch, znečistenie ovzdušia, nosenie kontaktných šošoviek, či dlhodobejšie šoférovanie, ale aj ďalšie zdravotné faktory, ako hormonálne zmeny, autoimúnne ochorenia, či užívanie niektorých liekov. To zapríčiňuje porušenie slzného filmu, v dôsledku čoho rohovka a spojovka nemajú dostatočnú vlhkosť a dochádza k treniu očných viečok o citlivé vrstvy povrchu oka. Ochorenie sa prejavuje hlavne pocitom sucha alebo cudzieho telesa v oku, ktorý sa môže stupňovať až k svrbeniu a páleniu. K tomu sa často pridáva sčervenanie oka, citlivosť na svetlo, ale aj zápaly rohovky a spojovky, či poruchy zraku. Ak sa syndróm suchých očí nelieči, môže v krajnom prípade viesť až k oslepnutiu.

Doposiaľ prevládalo presvedčenie, že ťažkosti spojené so „suchými očami“ je možné dostatočne liečiť len pomocou prípravkov nahrádzajúcich slzy alebo umelých sĺz. Výskumy z posledných rokov však dokázali, že iba u 8 percent pacientov so syndrómom suchých očí ide o izolované poškodenie vodnatej vrstvy slzného filmu. U približne 80 percent pacientov spočíva príčina ich očných ťažkostí naopak v porušení lipidovej (tukovej) vrstvy slzného filmu, čo vedie k zrýchlenému vyparovaniu slznej tekutiny. Prípravky vo forme očných kvapiek, či gélov, ktoré majú za úlohu nahradiť telu prirodzenú slznú tekutinu, sa preto pri liečbe syndrómu suchého oka javia ako nedostatočné.

Riešenie tohto problému prináša inovatívny lipozómový očný sprej na prevenciu a liečbu syndrómu suchého oka, ktorý je pod názvom EYE PROTECT už dostupný aj na slovenskom trhu. Obsahuje lipozomatickú formu sójového lecitínu, vodu a tiež vitamíny E a A, ktoré zmierňujú zápal na povrchu oka. EYE PROTECT je jedinečný aj svojim spôsobom použitia – nanáša sa na zatvorené viečka, pričom sa pri otvorení oka spoja s jeho vrchnou lipidovou vrstvou a stabilizujú ju. Okrem dlhodobého priaznivého účinku preparátu pri liečbe syndrómu suchého oka, ktorý je preukázaný viacerými klinickými štúdiami, treba zdôrazniť, že EYE PROTECT poskytuje rýchlu úľavu už po niekoľkých minútach po jeho aplikácii.

Jedinečný spôsob nanášania prípravku EYE PROTECT prináša aj rad ďalších výhod pre užívateľov: je napríklad kompatibilný s kontaktnými šošovkami a je možné ho aplikovať cez ne, jeho nanášanie nie je spojené s nepríjemnými pocitmi, ako je to u očných kvapiek, a je teda vhodný pre deti i pre tých, ktorí sú citliví na kvapkanie do oka a v neposlednom rade sa dá nanášať priamo na make-up, čo určite ocenia najmä ženy. Ďalšou nespornou výhodou EYE PROTECT v porovnaní s inými prípravkami je, že jeho doba použitia sa neskracuje otvorením. Vďaka tomu, i vďaka svojej dobrej znášanlivosti je EYE PROTECT ideálny na dlhodobé používanie, čo je predpokladom pre úspešnú liečbu suchých očí.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.