Víťazi celoslovenského turnaja Coca-Cola Školský pohár boli na Majstrovstvách sveta vo futbale v Mníchove
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 22.6.2006 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Študenti osemročného gymnázia M. R. Štefánika z Bratislavy, víťazi turnaja Coca-Cola Školský pohár, prežili tri dni plné zážitkov v Nemecku. V Mníchove vo vypredanej Allianz Arene si chlapci s Marekom Mintálom najlepším strelcom Bundesligy 2004/05 spoločne pozreli futbalový zápas Austrália – Brazília. Okrem toho navštívili múzeum automobilky BMW a Olympijský štadión v Mníchove.

Študenti osemročného gymnázia M. R. Štefánika z Bratislavy,  víťazi turnaja Coca-Cola Školský pohár, prežili tri dni plné zážitkov v Nemecku. V Mníchove vo vypredanej Allianz Arene si chlapci s Marekom Mintálom najlepším strelcom Bundesligy 2004/05 spoločne pozreli futbalový zápas Austrália – Brazília. Okrem toho navštívili múzeum automobilky BMW a Olympijský štadión v Mníchove.

Coca-Cola Školský pohár je najväčšia školská futbalová súťaž, ktorá sa na Slovensku uskutočnila už po druhýkrát.  Zúčastnili sa ho žiaci - futbalisti z 823 slovenských škôl. Víťazom sa stalo osemročné Gymnázium M. R. Štefánika z Bratislavy.

"Naša spoločnosť umožnila mladým nádejným talentom zažiť veľkolepú atmosféru Majstrovstiev sveta a stretnutie s Marekom Mintálom. Patrón turnaja je vzorom nielen ako športovec, ale aj ako človek. Cieľom projektu je viesť deti k športu a zdravšiemu životnému štýlu a preto verím, že hráči svetovej úrovne sú vzorom pre mládež a silnou motiváciou v ich športovom snažení. Účastník prvého ročníka  turnaja Coca-Cola Školský pohár Emil LeGiang, žiak ZŠ vo Fiľakove je dnes reprezentantom Slovenskej republiky do 15 rokov. Som naozaj rád, že druhý ročník Školského pohára Coca-Cola bol taký úspešný a tešíme sa na jeho tretí ročník, ktorý budeme organizovať na budúci rok.“ povedal o turnaji Zdeněk Vilímek, riaditeľ pre vonkajšie vzťahy Coca-Cola Czech Republic&Slovakia.

„Bol som veľmi rád, že som sa mohol osobne stretnúť s víťazmi tohto žiackeho turnaja a spoločne si s nimi pozrieť zápas medzi Austráliou a Brazíliou“ uviedol Marek Mintál. „S chlapcami sme sa po zápase ešte dlho rozprávali o futbale a začiatkoch mojej športovej kariéry. Oceňujem snahu spoločnosti Coca-Cola, že organizovaním tohto podujatia prispieva k rozvoju vzťahu mládeže k futbalu. Je to jedna z výborných ciest hľadania mladých futbalových talentov na Slovensku.“

"Turnaj bol výborným využitím voľného času našich detí, venovali sme mu síce veľa víkendov, ale stálo to za to. Bola to skôr aktivita chlapcov, ktorí ma nahovorili, aby sme sa opäť turnaja zúčastnili. Hlavná ceny za výhru v turnaji - zájazd na MS vo futbale do Nemecka, bola pre chlapcov silnou motiváciou. Chceli sme si zmerať sily s ostatnými školami. Zo začiatku sme neverili, že pohár vyhráme, ale bojovali sme zo všetkých síl a podarilo sa nám to“ povedal Roman Vaško, učiteľ a tréner žiakov „Zápas medzi Austráliou a Brazíliou ako aj stretnutie s  Marekom Mintálom v nás zanechalo hlboký dojem. Sme nadšení, že sme mohli na vlastné oči sledovať zápas medzi hráčmi svetovej úrovne vo vypredanej aréne, kde bolo asi 66 000 návštevníkov. Hráči sú pre žiakov veľkým vzorom a určite budú na chvíle strávené v Mníchove ešte dlho spomínať. Ďakujeme spoločnosti Coca-Cola, organizátorovi zájazdu za nezabudnuteľný zážitok" dodal Roman Vaško.

„So spoluhráčmi sme sa na majstrovstvá sveta už veľmi tešili, všetka vynaložená námaha stála za to. Zo zápasu medzi Austráliou a Brazíliou máme fantastické zážitky. Páčila sa nám aj beseda s Marekom Mintálom, ktorý nám prezradil veľa o sebe a o svojej športovej kariére. Marek je našim veľkým vzorom a držím mu palce v jeho ďalšej športovej kariére“ povedal Michal Vengloš, kapitán víťazného mužstva

Žiaci Gymnázia M. R. Štefánika z Bratislavy si v Nemecku prehliadli historické centrum Mníchova, navštívili múzeum a Olympijský štadión v Mníchove, kde na veľkej projekcii sledovali zápas medzi Českom a Ghanou.  Na budúci týždeň 27. 6. ich v Bílovci v Českej republike čaká priateľské česko-slovenské stretnutie s víťazmi Coca-Cola Školský pohár z Českej republiky.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.